Pradžia / Garsas / Sound
 

Savaitė po „Ten Walls“ skandalo parodė, kas yra kas Lietuvoje (video)

Birželio 10 d. Seimo narys Petras Gražulis pareiškė, jog palaiko šiuo metu dėl neva homofobiško pareiškimo dalies visuomenės ir sisteminės žiniasklaidos smerkiamą žymų muzikantą Marijų Adomaitį, dar žinomą slapyvardžiu Mario Basanov arba „Ten Walls“: „Ten Walls“ situacija gerokai primena sovietinius laikus, kada nebuvo galima kritikuoti komunizmo ir jo nusikalstamų idėjų. Sovietmečiu, jei nebuvai komunistų partijos narys, negalėjai užimti jokių atsakingų pareigų, o jei kritikuodavai komunizmą, ir sėsdavai už grotų. Dabar sovietinė komunizmo ideologija yra keičiama briuseliško homoseksualizmo propaganda ir ideologija. Juk žodžio laisvė yra tarsi lakmuso popierėlis, pagal kurį sprendžiama apie šalies demokratiškumą, tačiau žodžio laisvė negalioja, jei kritikuoji homoseksualizmo propagandą. Šiuo metu, jeigu nepripažįsti naujoviškų „vertybių“, jas kritikuoji, išvis esi atsilikęs, neperspektyvus, neišsilavinęs. Pasirodo, ne visi gali turėti savo įsitikinimus, nors ir demokratija.“

Radikaliai.lt
2015 m. Birželio 10 d., 11:04
Skaityta: 1472 k.
Ten Walls - Walking With Elephants [Official Video]

M. Adomaitis, įsiskaičius į skandalinga pavadintą nuomonę apie pedofilus, birželio 3 d. parašytą jo feisbuko paskyroje, nieko blogo apie homoseksualus nepasakė, nors netrukus buvo pasmerktas jų ir tų, kurie juos palaiko. Muzikantas paminėjo, kad yra prieš pedofiliją, homoseksualius santykius su nepilnamečiais. 

Taip pat M. Adomaitis išreiškė nuomonę, kad jį pribloškė kai kurie matyti dalykai per YouTube. Jis paminėjo tris vaizdo klipus. Viename jų vienas rusų aktorius pasakoja nesmerkiąs zoofilijos, turėjęs lytinių santykių ir su moterimis, ir su vyrais. Kitas vaizdo klipas iš YouTube jau išimtas, nes paties YouTube pripažintas pavojingu, todėl komentuoti, kas jame yra, nebeįmanoma. Trečiasis M. Adomaičio pasmerktas vaizdo įrašas yra apie 30-mečių rusų pedofilo sugavimą Jekaterinburge 2011 m. 

Sulaukęs didžiulės neigiamos homoseksualų (ne pedofilų) reakcijos, M. Adomaitis atsiprašė jų, teigė nieko blogo apie juos nenorėjęs pasakyti. 

Pasaulinį skandalą birželio 3 d. dėl M. Adomaičio tariamai žlugusios karjeros sukėlė Lietuvos gėjai, pastebėję jo nuomonę ir ją paviešinę tinklalapyje gaystarnews.com.

Nepaisant to, kad kai kas M. Adomaitį pasmerkė, jo kuriamos muzikos vertė nesumažėjo. Daugiau kaip 4 mln. gerbėjų vien interneto svetainėse turintis M. Adomaitis išlieka populiarus ten, kur ir buvo: Youtubesoundcloud garso platformoje, feisbuke. 

Birželio 9 d. britų dienraštis The Guardian rašė apie M. Adomaitį ir kitus klubinės kultūros atstovus. Pasak šio dienraščio, elektroninės klubinės muzikos kūrėjams įsivelti į skandalus yra gana įprastas dalykas, nes tai šou verslas, juolab kad hauso muzika yra ypač mėgstama homoseksualų.

32 metų M. Adomaitis pasaulyje išgarsėjo 2014 m. singlu Walking with Elephants, kuris Jungtinėje Karalystėje tapo 3 pagal populiarumą singlu. 2015 m. sausio 30 d. M.A.M.A. apdovanojimuose šio singlo vaizdo klipas pelnė apdovanojimą, o M. Adomaičio muzikinis projektas „Ten Walls“ pripažintas geriausiu elektroninės muzikos projektu Lietuvoje.

 
Komentarai
  • Zigmundas F.
    2015 m. Birželio 10 d., 23:40
    Gražulio palaikymas Ten Walls, kaip mirusiam kompresai...