Pradžia / Garsas / Sound
 

Unikalaus trigubo albumo autorius OMERTA: „Muzika ir menas yra pati geriausia komunikacija tarp žmonių“ (video)

Unikalų, kietą ir bekompromisį rap / trap / hiphop stilistikos albumą išleidęs kolektyvas „Omerta“, tiksliau, jo lyderis Julius pasakoja apie tai, kaip viskas buvo, yra ir galbūt bus (2015 06 05).

Mindaugas Peleckis
2015 m. Birželio 05 d., 15:36
Skaityta: 166 k.
Omerta feat. Kastetas - Problema (Prod. by Frgmnts)
Omerta - Tolyn (feat. R. Blažytė) [Prod. by FRGMNTS]
Omerta - Lubos (feat. Slam Sounds) [Prod. By. Raudė]
Omerta - Savi (feat. Slam Sounds) [+18]
Omerta - Žingsniai (feat. Paškius) [Official 2015]
Omerta - Alibi
Omerta - Pažvelk (feat. Svaras & Justina) [Official 2015]

Esu Julius P., gim. 1984 m. rugsėjo 3 d. Prienuose.

Kūryba į mano gyvenimą atėjo per smalsumą ir labai didelį norą išbandyti bei išreikšti save. Tai buvo mano virsmas iš kažko į kažką, kas įgavo mano gyvenime prasmę, vertę ir pakėlė mano savivertę. O, mano giliu įsitikinimu, nėra nieko svarbiau už žmogaus kaip asmenybės, augimą, tobulėjimą ir nuolatinę vidinę evoliuciją. Galiausiai pati kūryba pradėjo įkvėpti kūrybai ir tapo natūraliu bei savaime suprantamu mano gyvenime procesu.

Pats domėjimasis muzika gimė mokykloje, tada daugiau užsiėmiau publicistine veikla hip-hop.lt portalui, rašiau ir iš užsienio kalbų verčiau straipsnius. Paraleliai rašiau tekstus, bet pirmą įrašą padariau tik baiginėdamas irmą kursą. Tada ir gimė Omerta, kaip grupė. Ilgą laiką mes buvome duetas, bet 2014 m. atėjo tas momentas, kai reikėjo apsispręsti, kas mes esam ir kur mes einam, ir po ganėtinai sunkių sprendimų likau vienas.

Pirmą albumą išleidom 2008 m., vėliau buvo ilgų pertraukų, atsirado svarbesnių prioritetų, o 2012 m. vėl pradėjom įrašinėt, taip neseniai gimė trigubas albumas „Alibi“, kurį išleido PRIOR MUSICA. 

Per pastaruosius metus turėjau labai daug pasirodymų, ir kiekvienas koncertas savaip įsiminė. Labai didelį įspaudą mano atmintyje paliko bendras koncertas kartu su G&G Sindikatu Galapagų festivalyje, ir ne todėl, kad tai G&G, o todėl, kad pagaliau vėl pasijautė šios kultūros bendrumas ir vienybė. Labai smagų koncertą turėjau Londone, koncertuoti savo žmonėms už tūkstančių kilometrų nuo namų – neapsakomas jausmas.

Mano kūryboje atsispindi mano tikrasis aš su aibėm priešingybių. Tad man kaip asmenybei įtaką daro labai daug veiksnių: tai ir darbas, kasdienybė, rutina, buitis, šeima, vaikai, namai, knygos, filmai, muzika, kažkokie nauji potyriai ir visa tai susilipdo į tas neapčiuopamas dvasines ir psichologines vidines materijas.

Šiai dienai kitų atlikėjų muzikos perklausymui skiriu labai mažai laiko, nes jo tiesiog fiziškaipritrūksta. Bet labai vertinu profesionalius atlikėjus, tokius atlikėjus, kurie yra tikrąja to žodžio prasme – asmenybės. Geras atlikėjas – tai visuma to žmogaus kompetencijų.

Kalbant apie eksperimentinį meną, mManau, kad fluxus sustiprina pojūčius ir potyrius, padeda labiau įsigilinti ir priimti meną, todėl tai vertinu labai teigiamai ir ateityje pats labai norėčiau judėti ta linkme ir eksperimentuoti.

Kartais žmonės simuliuoja pašaukimu. Kartais labai nesmagu stebėti,  kaip talentingi žmonės per savo tingumą ir ydas neišnaudoja savo galimybių. Aš savęs nelaikau menininku, manau, įtakos tam turi mano inžinerinis išsilavinimas ir pagrindinis dirbas pagal specialybę.

Gyvenime buvo daug įdomių atsitikimų, vienas tokių nutiko Kaune. Vienoje strateginės reikšmės teritorijoje norėjome filmuot vaizdo klipą. Perlipom per tvorą, filmavom, ir prisistatė kariškis, kuris gražiai mus iš ten išprašė. Ir vėliau, po poros valandų, gaunu žinutę nuo nepažįstamo žmogaus (priimto į feisbuko draugus prieš 2 mėnesius), kuris apgailestavo, kad negalėjo mums leisti filmuoti vaizdo klipo, nes turėjo vykdyt savo pareigą. Tai buvo tas pats kariškis, ir aš dar kartą įsitikinau, kad muzika ir menas yra pati geriausia komunikacija tarp žmonių.

Biografija:

OMERTA – tai daugiau nei tik terminas, kilęs iš Sicilijos priemiesčių, kuris simbolizuoja tam tikrą kodeksą tarp organizuoto nusikalstamo susivienijimo narių. OMERTA – repo atlikėjas iš Lietuvos, palikęs svarų pėdsaką Lietuviškos repo scenos metraščiuose.

OMERTA kūrybinis kelias prasidėjo 2005 m., debiutinis kūrinys „Važiuojam per gyvenimą“ pateko į lietuviško repo rinkinį „Ultimatumas 3“, o jau 2007 m. OMERTA išleido debiutinį albumą „OMERTA EP“. Išleistas vos 100 egz. tiražu albumas tapo tikru raritetu.

2007 m. pasirodė ir pirmasis OMERTA radijo singlas „Žodžių magija“, kuris iškart tapo hitu, o radijo stoties ZIP FM metų grojamiausių dainų TOP-100 užėmė garbingą 13 vietą. Tais pačiais metais „Žodžių magija“ buvo išleistas ir radijo stoties ZIP FM rinkinyje „Zip Gatvė“, o kūrinys „Šis Tas“ pateko į lietuviško repo rinkinį „Ultimatumas 4“.

2008 m. OMERTA išleidžia debiutinį vaizdo klipą kūriniui „Saugok tai, ką turi šiandien“. Daina taip pat tapu hitu ir keletą mėnesių figūravo pirmoje radijo stoties ZIP FM topų viršūnėje. Tų pačių metų pabaigoje kūrinys buvo išleistas ZIP FM rinkinyje „Zip Gatvė 2“. Tais pačiais metais OMERTA kviečiami apšildyti Švedijos repo scenos pasididžiavimą Prop Dylan ir legendinio susivienijimo WU-Tang Clan šeimos narį Killah Priest.

2012 m., po ilgokos tylos, OMERTA grįžo su video kvietimu „L.F.K.S.“ į renginį  „Live From Kaunas Streets 2012“. O jau balandžio 1 d. išleido video klipą dainai „Pulsas“. Vėliau seka bendros kolaboracijos ir internetiniai hitai kaip „Dinamitas“ ir „Greitai“.

Tais pačiais metais OMERTA apšildo tokius atlikėjus ir hiphopo kultūros ikonas, kaip Grandmaster Flash, Dj Premier and Bumpy Knuckles ir Bacta. Tarp isimintiniausių koncertų dar galima paminėti ir alternatyvios muzikos apdovanojimus „T.Ė.T.Ė“ bei pagrindinės scenos atidarymą festivalyje „Galapagai ́12“.

2013 m. kaip virusas pradeda plisti naujausias OMERTA kūrinys „Alibi“, kuris iškart tapo internetiniu hitu.

Nesuskaičiuojamas kiekis koncertų, kuriuos vainikuoja bendras koncertas kartu su  G&G Sindikatu ir Yga & Broo festivalyje „Galapagai“, palikęs neišdildomą įspūdį tiek patiems atlikėjams tiek daugiau nei 3000 žmonių miniai.

Tais pačiais metais grupę pastebėjo ir Lietuvos muzikos asociacijos metų apdovanojimų komisija „M.A.M.A.“ bei nominavo „metų hip-hop grupės/atlikėjo“ nominacijoje.

2014 m. 50 egz. tiražu bei išskirtiniu pavidalu OMERTA išleido minisinglą „Savi“ bei daug prieštaringų vertinimų susilaukusį vaizdo klipą su „S“ ženklu.

Netrukus radijo stotyse pradėtas groti ir bendras kūrinys „Problema“, įrašytas kartu su Kastetu.

Tais pačiais metais apkeliavęs didžiąją dalį Lietuvos, OMERTA kartu su IronVytu bei Yga & Broo išvyko vienam koncertui į Londoną.

Prie albumo „Alibi“ įrašymo prisidėjo tokie atlikėjai ir beatmakeriai kaip Innomine, KSHK, Raudė, Ade, WTK, Svaras, Kastetas, Pushaz, Morda MC, FRGMNTS, Garazhe nerūkoma, Domas, Kidigi Karma, Medonas, Gralis, Ra, Beeta, LaikJack, NoName, Regis, Alhi, Ema, Paškius, Tiux, Justina, Erika L. ir kt.

Diskografija

2005: „Ultimatumas 3“, kūrinys „Važiuojam Per Gyvenimą“;

2007: „Omerta EP“;

2007: „Ultimatumas 4“, kūrinys „Šis tas“;

2007: „ZIP Gatvė“, kūrinys „Žodžių magija“;

2007: „Repas Gurmanams vol. 1“, kūrinys „Muzika“;

2008: „ZIP Gatvė 2“, kūrinys „Saugok, tai ką turi šiandien“;

2008: Kshysiakas/Marko – „KARMA“, kūrinys „Saugok, tai ką turi šiandien“;

2008: Q – „Post Scriptum“, kūrinys „Fragmentai“;

2011: Artem – „Muzika neįkainojama“, kūrinys „Noriu“;

2014: Singlas „Savi“;

2015: Omerta – „Alibi“ (3CD).

Nuorodos:

https://www.facebook.com/Omerta.lt

https://www.pakartot.lt/#!/alias/omerta

https://vimeo.com/39576911

https://soundcloud.com/mitasomerta

https://instagram.com/realomerta

OMERTA

Komentarai