Pradžia / Garsas / Sound
 

„Note Lithuania: pop/rock/electronica“ – pirma Nepriklausomybėje augusios populiariosios kultūros karta

„Versli Lietuva“ kartu su Lietuvos muzikos informacijos centro eksporto projektu „Music Lithuania“ organizuoja nacionalinį Lietuvos muzikos kultūros stendą tarptautinėje industrijos parodoje Kanuose (Prancūzija). Birželio 5–8 d. įvyksianti MIDEM šiemet prisistato kaip tarptautinis muzikos rinkos įvykis, skirtas muzikos ekosistemos procesų, profesionalios informacijos ir kūrybinės produkcijos apykaitai.

LMIC inf.
2015 m. Gegužės 16 d., 18:03
Skaityta: 60 k.
Viršelio dizainas: Jurgis Griškevičius
Viršelio dizainas: Jurgis Griškevičius

Specialiai MIDEM „Music Lithuania“ išleido šviežią populiariosios kultūros muzikos rinktinę „Note Lithuania“, kurią sudaro 18 ryškiausių pastaruoju metu įrašytų kūrinių, „nardančių“ po įvairius populiariosios kūrybos žanrus: nuo alternatyvios muzikos, stilingos popelektronikos ir tamsios kinematografinės muzikos iki neofolko, regio, nepriklausomo roko mikstūrų ir eksperimentikos popkultūros ribose. 

CD brošiūros įžangoje pastebima, kad vidutinis čia pristatomų muzikantų, atlikėjų, dainų autorių ir prodiuserių amžius yra labai artimas atkurtos Lietuvos nepriklausomybės trukmei. Ne smarkiai ilgiau egzistuoja ir Lietuvos populiariosios muzikos industrija. Tad šioje „Note Lithuania“ kompiliacijoje išskleidžiama pirmoji nepriklausomoje valstybėje augusių muzikantų karta, turinti atvirą prieigą prie bet kurios muzikos, nestokojanti ambicijų ir siekių veržtis į scenas už valstybės ribų. 

„Note Lithuania: pop/rock/electronic“ rinktinę sudaro muzika, sukurta ir / ar atliekama Golden Parazyth, „Leon Somov & Jazzu“, „Colours of Bubbles“, „The Bus“, Domo Strupinsko, „Kamanių šilelio“, GeraiGerai, Marko Palubenkos, Alinos Orlovos, „Garbanoto Bosisto“, „Without Letters“, „Beissoul & Einius“, „The Roop“, Alice Way, „Soul Moustache“,  „KeyMono“, „Sheep Got Waxed“, „Ministry of Echology“ (feat. Eazystyle MC).

Šią muzikos sklaidos ir skatinimo seriją Lietuvos muzikos informacijos centras be pertrūkių leidžia kasmet, nuo 2005-ųjų. Iš viso išleista 20 rinktinių, skirtų populiariajai muzikai, alternatyvai, rokui, elektronikai, džiazui, (post)moderniam folklorui ir world muzikai. Šiandieną į „Note Lithuania“ kolekciją galima žvelgti ne tik kaip į naujausių tendencijų „žurnalą“, bet kaip į istorinę medžiagą, kuri galėtų bet kada sujudinti mūsų kultūrinę atmintį.

„Note Lithuania“ rinkinius Lietuvos muzikos informacijos centras platina įvairiose muzikos industrijos ir viešosios kultūrinės diplomatijos terpėse: mugėse, festivaliuose, konferencijose, atstovybėse, ambasadose, kultūros atašatuose ir tiksliniuose susitikimuose su žiniasklaida, renginių organizatoriais, leidėjais ar prodiuseriais. 

Dalinį finansavimą šios rinktinės leidybai suteikė viešoji įstaiga „Versli Lietuva“, Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra.

Daugiau info:

– detalus „Note Lithuania“ turinys: http://www.mic.lt/lt/baze/pop-rock-urban/irasai/1301

– pranešimas apie Lietuvos muzikos pristatymą MIDEM: http://www.mic.lt/lt/ivykiai/2015/05/14/lietuvos-muzikos-kulturos-stendas-tarptautineje-pa

– MIDEM tinklapis: http://www.midem.com

Komentarai