Pradžia / Garsas / Sound
 

Nėrius Pečiūra pristato naują undergroundinį hitą apie vasarą, sveikatą ir Palangą (video)

Besibaigiant pavasariui Nėrius Pečiūra pajuto nenugalimą vasaros troškimą ir parašė nuoširdžią dainą apie tai, kaip užsiknisęs darboholikas, paliegęs žmogus, važiuoja atostogauti į Palangą.

Radikaliai.lt
2015 m. Gegužės 14 d., 08:53
Skaityta: 310 k.
Nėrius Pečiūra "Palanga ir sveikata"
Nėrius Pečiūra "Mažutė"

„Įsivaizdavau, kad tas personažas į kurortą pasiima plastmasinius tuščiavidurius hantelius ir rytais eina į pliažą daryti gimnastikos. Po to susipažįsta su garbaus amžiaus panke ar metaliste, kuri, pasipuošusi šikšnosparnio formos maudimosi kostiumėliu, vaikšto pajūriu, – savo vizijas pasakoja N. Pečiūra. – Savaime suprantama, užsimezga audringas kurortinis romanas, apie kurio pasekmes galima tik spėlioti. Romantiškai klykaujant žuvėdroms, įsimylėjelių porelei gyvenimą gadina tik uodai.“

Romantiškam vasaros hitui buvo sukurtas vaizdo klipas. Jame uodų problema išsprendžiama gana netikėtu būdu – revolverių šūviais.

Tokį undergroundinį meno kūrinį N. Pečiūrą sukurti įkvėpė keli istoriniai lietuviško pankroko kūriniai – grupės „33 % kiaulių pakeliui į Vatikaną daina“ daina „O mes pliaže“ bei WC kūrinys „Kaip gera vasarą“. Juos galima rasti čia: http://zonarecords.bandcamp.com/album/pankrokas.

Dainą bus galima rasti naujame atlikėjo albume, kuris pasirodys 2015 m. rugsėjo pabaigoje.

Kūrinio koncertinė versija bus pristatyta gegužės 23 dieną N. Pečiūros rengiamame kultūros ir poilsio vakare Vilniuje, „Metro“ klube (https://www.facebook.com/events/100927223575360).

Taip pat N. Pečiūra šypsodamasis žada, kad jei bus labai geras oras, singlą „Palanga ir sveikata“ gegužės 30 dieną pristatys ir Palangoje – J. Basanavičiaus gatvėje, prie keturiolikto suoliuko.

Nėrius Pečiūra Atsuktuvas savo muzikinę veiklą pradėjo 1986 metais, kai su legendiniu Varvekliu įkūrė pirmą Lietuvoje pankroko grupę. 1988-aisiais N. Pečiūra kartu su grupėmis Antis ir Bix sudalyvavo legendiniame „Roko marše per Lietuvą“. Vėliau jis grojo įvairiose grupėse, rašė memuarus, dirbo TV ir radijo laidose.

Paskutinius kelis metus Nėrius Pečiūra įrašinėjo savo dainas ir Londone filmavo vaizdo klipus, kuriuos galima pasižiūrėti YouTube.

Naujos dainos, tokios kaip „Mažutė“ ir atgaivinti chrestomatiniai kūriniai, tokie kaip „Pilnas miestas narkomanų“, sulaukė nemažo pasisekimo, tad neseniai N. Pečiūra grįžo į koncertinį gyvenimą.

2015 metų gegužės 23 d. Vilniuje, undergroundo muzikos klube „Metro“ įvyks Nėriaus koncertas, kuriame – tikra lietuviško pankroko istorija. Koncerte skambės daugybė jo hitų - tokių kaip „Pilnas miestas narkomanų“, „Aš nuplikau nuo peroksido“, „Sudegė Brodvėjus“, „Vandenynai“, „Dega fakelai“, „Ėjau rūkydama“ ir daugybė kitų.

Tai bus speciali dviejų dalių programa, kurioje skambės daugiau nei dvidešimt dainų, bus pristatomas naujausias N. Pečiūros singlas „Palanga ir sveikata“. Be to, koncerte įvyks konkursas, kuriame bus galima laimėti naujausią albumą ir singlą.

2015 m. gegužės 23 d. renginio pradžia: 20:00. Koncerto pradžia: 21:00, trukmė 2 valandos. Stilius: Lithuanian classic punk rock. Įėjimas – paaukojimas 3 €. Plačiau: metroclub.lt, Pamėnkalnio g. 13, Vilnius, https://www.facebook.com/events/100927223575360.

Komentarai