Pradžia / Garsas / Sound
 

MK9 – Muzika yra Kraujas

Michaelas Contreras (michael nine, MK9, anksčiau – Death Squad, Trucido) yra vienas tų muzikantų ir apskritai žmonių, kuriuos labai gerbiu. Dėl to, kad neina į kompromisus su sąžine, atvirai, šokiruojančiai, žiaurokai, tiesmukai ir kietai parodo, koks žiaurus yra pasaulis (nepamirštant, kad jis yra ir nuostabus bei gražus vienu ir tuo pačiu metu). Kas matė nors vieną Michaelo pasirodymą (man teko laimė matyti du – abu Vilniuje), neliks jam abejingas. Bet tai tik tušti žodžiai. Kai muzikantas tiesiai Jums į veidą išrėkia pasaulio skausmą ir šalia Jūsų pjaustosi rankas, tai jau nebe vien tik performansas, šiuolaikinis menas, tai Muzika be kompromisų. Profesionali, nuožmi, radikali.

Mindaugas Peleckis
2015 m. Balandžio 07 d., 10:30
Skaityta: 50 k.
Michael 9 kraujas ant jo pasirodymo metu dalijamo manifesto. 2014 10 04, Vilnius. M. Peleckio asmeninio archyvo nuotr.
Michael 9 kraujas ant jo pasirodymo metu dalijamo manifesto. 2014 10 04, Vilnius. M. Peleckio asmeninio archyvo nuotr.

Pradėsiu nuo leidinio, kuriuo Michaelas pradžiugino po koncerto Vilniuje 2014 m. spalio 4 d. Tai buvo pasaulinio MK9 turo, apėmusio devynias šalis ir 15 pasirodymų, dalis.

2014 m. rudenį pasirodęs leidinys „Anhedonic ideations“ („Neural Operations“) sudarytas iš trijų CDr („Black Disc“, „Silver Disc“, „Square Disc“), 72 puslapių bukleto, ženkliuko su užrašu ERROR ir atviruko. Tiražas – vos 120 egz. Viskas įpakuota į originalios išvaizdos juodą maišą.

Juodajame diske – penki kūriniai be pavadinimų, sidabriniame – 26 (taip pat be pavadinimų; jie įrašinėti kartą per dieną šešių mėnesių laikotarpyje; kiekvienas kūrinys atspindi vieną savaitę), kvadratiniame (greičiau stačiakampiame) skaitomas paragrafas iš bukleto, o kiekvienas toks diskas – unikalus. Visi kūriniai pavadinti „Untitled“. Stilistika apibrėžta kaip power electronics / spoken word.

Trumpai recenzuojant šį šedevrą, MK9 Muzika – tai Kraujas.

Nuorodos:

https://www.facebook.com/neuralops?fref=ts

http://mk9-audio.bandcamp.com/

http://mk9.org/

Interviu su MK9:

http://www.radikaliai.lt/radikaliai/1982-isskirtinis-interviu-su-isskirtiniu-zmogumi-michael-nine-mk9-aka-death-squad-atvirai-sakant-nemanau-kad-smurtas-kada-nors-baigsis-ir-del-to-man-labai-liudna

Komentarai