Pradžia / Varpai
 

Premijomis apdovanoti Šiaulių kultūros ir meno pasaulio šviesuliai

Miesto kultūrinį gyvenimą puoselėjantys menininkai sulaukė valdžios padėkos ir įvertinimo. Koncertų salėje „Saulė“ jiems skirtas tradicinis šventinis vakaras - teiktos Kultūros ir meno premijos labiausiai nusipelniusiems kūrėjams. Šiauliai darkart įrodė, jog mūsų miestas kultūrine prasme – turtingas, veiklus ir išties galintis pasigirti ryškiomis, išskirtinėmis asmenybėmis. Tradicinės savivaldybės skiriamos Kultūros ir meno premijos teiktos jau 15-ą kartą.

Etaplius.lt
2017 m. Gruodžio 14 d., 12:17
Skaityta: 116 k.
Rašytoja, almanacho VARPAI redaktorė Silvija Peleckienė.
Rašytoja, almanacho VARPAI redaktorė Silvija Peleckienė.

Šventiniame vakare koncertų salėje „Saulė“ pačiais svarbiausiais svečiais tapo smuikininkė Jūratė Stakvilevičienė, fotomenininkas Ričardas Dailidė, rašytoja Silvija Peleckienė ir dailininkas Sigitas Prancuitis. Jiems, skambant sveikinimams ir padėkos žodžiams, įteiktos premijos po 1 500 eurų.

Nenustoti kurti ir tikėti tuo, ką daro paraginti ir savo kelią dar tik pradedantys kūrėjai - išdalintos stipendijos jauniesiems menininkams. Nuo sausio mėnesio, visus metus, kas mėnesį po 125 eurus bus skiriama menininkui Adomui Žudžiui, literatei Robertai Stonkutei, fotomenininkui Edvardui Tamošiūnui ir grafikei Vaivai Kovieraitei-Trumpei.

Iš viso per metus 1 500 eurų stipendiją gausiantys jaunieji menininkai įsipareigoja per 2018 metus įgyvendinti savo nurodytą meninį projektą, parodą ar renginį.

Jau trečiąkart teikta vienkartinė premija – 1 000 eurų – už geriausią kultūrinės edukacijos projektą. Šįkart labiausiai jos nusipelniusia išrinkta Šiaulių miesto Viešoji biblioteka už projektą „Komiksų erdvė bibliotekoje“.

Premijas ir stipendijas gavusiems menininkams bei jų pasveikinti atvykusiems šiauliečiams įteikta ir ypatinga muzikinė dovana – įspūdingas Šiaulių kamerinio orkestro ir garsaus saksofonininko Petro Vyšniausko koncertas.

Komentarai