Pradžia / Teatras
 

„TEATRIUKO“ aktoriai ir studijos „JUOKDARYS“ moksleiviai kviečia pažinti tai, kas yra arčiau nei arti

Teatras vaikams „Teatriukas” jau dvidešimt metų nuotaikingai vaidina, muzikuoja ir skaito įdomias istorijas. 1997 m. baigę studijas Vilniaus Universitete ir drauge su kolegomis įkūrę „Teatriuką”, aktoriai Dalia Mikoliūnaitė ir Žilvinas Ramanauskas puoselėja pagrindines trupės vertybes: paprastai ir išradingai perteikti žiūrovui svarbiausius dalykus – meilę artimui, kasdienybės grožio ir pasaulio spalvų magiją, siekiant paskatinti kurti bei tuo dalintis. Aktoriai kuo puikiausiai žino, kad gražiausi žiedai išauga iš pačių mažiausių sėklyčių, tad naujas menininkų iššūkis – susipažinti su arabų kultūra ir ją pristatyti Lietuvoje.

VšĮ “Teatriukas“ informacija
2017 m. Rugsėjo 08 d., 12:18
Skaityta: 68 k.
„TEATRIUKO“ aktoriai ir studijos „JUOKDARYS“ moksleiviai kviečia pažinti tai, kas yra arčiau nei arti

Idėja surengti edukacinę programą vaikams kilo apsilankius Ruklos pabėgėlių priėmimo centre, kuriame, gyvena skirtingomis kalbomis kalbantys gyventojai. Susitikimo metu vieni iš karto dalyvavo siūlomose veiklose, o kiti – buvo nedrąsūs, nes nesuprato kalbos. Tuomet menininkai suprato, kad tai puiki proga pažinti arabų kultūrą, susidraugauti su žmonėmis iš kitų šalių ir prisidėti prie to, kad vaikai, išgyvenę pabėgėlio dalią, pasijustų Lietuvoje ramiau ir saugiau.

Prisijungus prie Anna Lindh fondo Lietuvos tinklo iniciatyvos buvo parengta speciali veikla programai „Arabų kultūros dienos 2017“. Su vaikais geriausiai susikalba vaikai, tad į šį projektą „Teatriukas“ pakvietė Antakalnio gimnazijos moksleivių teatro studiją „Juokdarys”. Studijos vadovė Aušra Grendaitė ir moksleiviai, sėkmingai dalyvavę įvairiuose projektuose bei festivaliuose, sukūrė spektaklį pagal A.Liobytės pasaką „Kuršiukas”, kuriame jautriai vaizduojama Baltijos pakrantės žvejo ir sultono dukters jausmų istorija. Po moksleivių spektaklio „Teatriuko” aktoriai kviečia žiūrovus pažinti arabų kultūros ženklus mūsų gyvenime, išgirsti tų kraštų muziką ir užuosti paslaptingus rytiečių aromatus. Edukacinė veikla skatina pamąstyti, apie tai, kad nors ir esame toli vieni nuo kitų – svajonės ir pasakos yra beveik apie tą patį.

Nemokamas spektaklis „Kuršiukas” ir teatrinės edukacinės veiklos rugsėjo mėnesį vyks Vilniuje, Kirtimų kultūros centre, Kauno įvairių tautų kultūrų centre, Ruklos pabėgėlių priėmimo centre, Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejuje, bus vaidinama Romų bendruomenės vaikams ir kitose erdvėse.

“Teatriuko” inicijuojamus pasirodymus, kurie yra programos „Arabų kultūros dienos 2017“ dalis, remia Lietuvos kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros taryba. Erdves suteikia partneriai Lietuvos Teatro, Muzikos ir kino muziejus, Kirtimų Kultūros centras, Kauno įvairių tautų kultūrų centras ir Ruklos pabėgėlių priėmimo centras.

„Arabų kultūros dienos“ rugsėjo 12-16 dienomis vyks Vilniuje, Kaune ir kituose Lietuvos miestuose. Šis renginių ciklas suburs menininkus, muzikantus, dėstytojus, žurnalistus, rašytojus bei valstybių atstovus iš Omano, Saudo Arabijos, Irako, Sirijos ir Palestinos. Ana‘os Lindh fondo tinklo nariai organizuos edukacinę ir kultūrinę veiklą: paskaitas, literatūros vakarus, parodas, seminarus, sportinius renginius bei daugelį kitų renginių, kuriais bus siekiama supažindinti su arabų kultūriniu arealu.
 
Programa ir daugiau informacijos: arabiccultureforum.wixsite.com/arabudienos

Organizatoriai: Anna Lindh fondas-Lietuvos tinklas, Užsienio reikalų ministerija ir kt.

Tel.: +37068604303, www.teatriukas.lt.

Komentarai