Pradžia / Radikaliai
 

Ne lepūnėliams

Betė Deivis kažkada sakė, kad senatvė nėra vieta lepūnėliams, vienok Tolstojus tikino, kad didžiausias siurprizas žmogaus gyvenime yra senatvė. Ir išties, akimirkoms bėgant bei prisiminimams užpildant ne tik metus bet ir dekadas, labiau ir labiau imu suprasti, ką jie abu turėjo minty.

Evelina Kvartūnaitė
2019 m. Rugsėjo 18 d., 16:45
Skaityta: 127 k.
Nuotr. aut. Danielius Kvartūnas
Nuotr. aut. Danielius Kvartūnas

Atsėlina nuostalgija, brangūs žmonės, prisiminimai, kurie niekada nebegrįš, pildo dienoraščius, nuotraukų albumus ir vis ilgėjančius rudenio vakarus. Gyvenimo patirtis lyg sunkus, bet minkštas užklotas ima vilktis per vėjavaikiškas mintis.

Bet aš tikrai tikrai nesiskundžiu dėl savo amžiaus nes dar nė neįkopiau į penktą dešimtį. Aš tikrai džiaugiuosi, kad gyvenu tokį gyvenimą, kokį pasirinkau, o ne tokį, apie kurį žmonės ir visuomenė turi turėti nuomonę.

Nėra tobulo amžiaus - girdėjau tyrimus, kuriuose laikui bėgant žmonės tikisi vis mažiau pokyčių savo asmenybei, vienok, tie pokyčiai yra ženklūs. Gyvenimas atvirom akim, atvira širdim bei nenurimstantis noras kažką atrasti yra ne amžiaus valdomas dalykas, o tik mūsų pačių.

Kiekvienas galime rasti geriausią apžvalgos vietą ten, kur esame ir kokie esame. Išties, amžius yra reliatyvus dalykas - kai buvau vaikas, dvidešimtmečiai man atrodė beviltiškai seni. Ir būtent čia ir todėl noriu padėkoti už kiekvieną raukšlelę, kiekvieną randą, už kiekvieną skaudulį, nemiegotas naktis, negrįžusius pažadus, neištęsėtus susitarimus, išdavystes, laimingus šansus ir tą nepaliaujamai augantį bagažą ir dabar, kai jau žinau truputį daugiau nei vakar, galiu pasakyt, kad tikiuosi, kad po dar kelių metų jausiuosi tik protingesnė nei dabar.   

Komentarai
  • Regina
    2019 m. Rugsėjo 28 d., 20:21
    Evelina, mieloji, kaip rimtai rašai apie senatvę....gal tavęs jau ir nepažinčiau, bet prisimenu mąslias akis, santūrią šypseną...o aš galvoju, jog senatvė yra vienas gražiausių periodų žmogaus gyvenime, nes suvoki praradimų, fizinių bei dvasinių skausmų prasmę, pradedi stipriau mylėti gyvenimą, nes deganti žvakė greitai tirpsta...sėkmės kūryboje ir gyvenime