Pradžia / Radikaliai
 

„The Perfect Pill“ – „The Wake“ EP: muzika gurmanams

Belaukiant pavasario, kai pasirodys „The Perfect Pill“ ilgagrojis CD, esame lepinami šios puikios grupės 5 dainų EP (minialbumu). Vienu sakiniu: profesionalu, originalu, skoninga, sukelia muzikinę priklausomybę. Albumas pasirodys spalio 7 dieną - nuo tos dienos bus galima jį nemokamai atsisiųsti iš theperfectpill.lt. Pradžiuginti bus ir audio gurmanai - CD taip pat galima bus įsigyti.

Mindaugas Peleckis
2012 m. Rugsėjo 30 d., 23:26
Skaityta: 382 k.
„The Perfect Pill“ – „The Wake“ EP: muzika gurmanams

Taip, tikrai, šį albumą perklausiau jau kokius septynis kartus iš eilės. Dainos sudėliotos taip puikiai (sunkesnė, lengvesnė, baladė, vėl sunkesnė ir pan.), kad užkabina ir nepastebi, kada penktoji pasibaigia.

Pirmoji – tikras progressive rock šedevras „Mekong Delta“ menančiu pavadinimu „Après moi, le déluge (The Good & Honest Neighbourhood Butcher)“. Žinia, šią frazę („Po manęs, kad ir tvanas“) sukūrė Prancūzijos karaliaus Louis XV (1710-1774) meilužė ir valstybės veikėja Madame de Pompadour (Jeanne Antoinette Poisson, 1721-1764).

Istorinis ekskursas „The Perfect Pill“ kūryboje nėra būtinas, čia istorinė realybė perkeliama į vidinę, išgyvenimus: „Everything is not enough for you“. Ko gero, daina skirta merginoms, kurioms niekada negana vyriško dėmesio, o dar labiau – pinigų. Žinoma, tai tik mano spėjimas.

Antroji daina prasideda stipria būgnų ir gitaros partija ir kala pritariant „Dream Theater“ menančiu vokalu tiesiai į smegenis. „Roar like a bear“, - riaumoja Germanas Skoris (o gal jo kolega Joshua McClung? kol kas nė vienas neprisipažino). Antrasis kūrinys „To All the Ruskins“ tiek pat paslaptinga, kiek ir vežanti – norėsis kartoti, ir kartoti.

Po to ateina šioks toks atokvėpio metas: liūdna „Emigrant‘s Song“, kurioje (visiškai kitokioje nuotaikoje nei, tarkime, "Led Zeppelin" "Immigrant Song") siūloma susipakuoti visus savo daiktus, sudeginti tiltus ir bėgti... Nuostabi baladė ir muzikine prasme, ir savo tekstu, atspindinčiu Lietuvos realybę. Tai – dabartinės kartos, gyvenančios tai Londone, tai Niujorke, tai (šiek tiek) Lietuvoje, emigracijos himnas. Jame daug skausmo ir nevilties. 

Ketvirtoji daina – „Delusions of Grandeur“ – puiki stipraus roko dozė vietoje kavos puodelio. Jos tekstas taip pat blaivina nuo iliuzijų, kuriomis kasdien gyvename, vis ieškodami kažko nesamo – meilės, laimės, sėkmės, taip ir nesuvokdami, jog visa tai neegzistuoja, o tiksliau - egzistuoja mūsų prote, vaizduotėje. 

Paskutinis minialbumo kūrinys – titulinis „The Wake“ – labiau elektroninis, mąslus, menantis islandišką, melancholišką roką. Gera pabaiga albumui. 

10 balų ir 10. Mažiau parašyti neleistų sąžinė ir muzikinė klausa.

G. Skoris man taip pakomentavo šio minialbumo konceptą: „Manau, kad „The Wake“ puikiai pristato „The Perfect Pill“ esmę: stilistiškai jis labai įvairus – nuo sunkių gitaros roko rifų iki polifoninio kanoninio dainavimo, nuo avangardo iki dubstepo ir t. t. Labai kokybiškas albumas, tokių Lietuvoje reta – savotiškas „Audio Gourmet“. Tai – naujas mūsų etapas, dar vienas žingsnis į priekį, ir spyris judėti toliau“.

Nekuklu, bet teisybė, todėl pasirašau po kiekvienu Germano žodžiu. Išties, tai – muzika gurmanams. Gurmanams – ir nedidelis priminimas: anksčiau „The Perfect Pill“ buvo žinomi kaip IR (2003-2012), kurie taip pat sėkmingai žaidė su roku ir elektronine muzika, laimėjo galybę apdovanojimų, daug kur koncertavo, neseniai sukūrė penkių klipų seriją (jie nufilmuoti gyvai operatorių Simono Glinskio ir Narvydo Naujalio), tačiau „nepasikėlė“, o metodiškai ėjo ir tebeeina toliau.

Rock eclecktronica duetas "The Perfect Pill" egzistuoja tik nuo 2012 metų vasario 2 dienos. Iš jų galima imti pavyzdį, kaip nereikia verkšlenti, ir savo darbu galima pasiekti puikių rezultatų. Interviu su ką tik susikūrusia grupe rasite čia: http://www.radikaliai.lt/garsas/693-kiekviena-daina-turi-buti-tarsi-tobula-piliule.

Plačiau – www.theperfectpill.lthttps://www.facebook.com/ThePerfectPill

Komentarai
  • ag
    2012 m. Spalio 10 d., 15:41
    Nuostabu.