Pradžia / Garsas / Sound
 

Jurga pristato naują vaizdo klipą: „Jausmai užsisuka į neįmanomo greičio karuselę“

Vos prieš kelias savaites perleidusi savo debiutinį albumą „Aukso pieva“, Jurga jau dalinasi nauju vaizdo klipu dainai iš anksčiau šiemet pasirodžiusio paties naujausio dainininkės albumo „Jurga“. Stebuklinę pasaką primenantis klipas „Jausmų karuselė“ nufilmuotas pilaitę primenančiame Timofėjaus dvare, o tarp kūrybinėje grupėje – ir baleto šokėjai bei žymi scenografė Anželika Cholina. Kaip sako pati Jurga, tai klipas apie svajones, pabėgimą ir išsilaisvinimą.

M.P.3 info.
2020 m. Gruodžio 15 d., 11:23
Skaityta: 15 k.
Jurga pristato naują vaizdo klipą: „Jausmai užsisuka į neįmanomo greičio karuselę“

„Jausmų karuselė“ yra apie tai, kaip mes visi jaučiamės, kai esame priversti atsisakyti dalykų, prie kurių esame įpratę ir kurie sudaro žmogiškosios prigimties pagrindą, kai netenkame sprendimo priėmimo laisvės ir laisvės save išreikšti, – pasakoja Jurga. – Visa tai sukelia jausmus, kurie, jei nėra atpažinti, užsisuka į neįmanomo greičio karuselę.“

Anot Jurgos, išskirtinėmis aplinkybėmis susidūrus trims kūrybingoms asmenybėms – režisieriui Armui Rudaičiui, choreografei Anželikai Cholinai ir pačiai idėjos autorei ir klipo dainos atlikėjai Jurgai – buvo kartu parengtas scenarijus, o vaizdo klipu turėjusi tapti „Jausmų karuselė“ virto trumpo metro filmu, su savo istorija, idėja, simboliais ir paslaptimi, paliekančia kiekvienam žiūrovui erdvės interpretacijai.

„Kartais mes užaugame aplinkoje, kuri mūsų nesupranta ir galbūt nepalaiko, kaip mums norėtųsi ir kur norėtųsi, bet visada yra keliukas svajoti, ištrūkti ir susikurti savo gyvenimą!, – sako Jurga. – Vaizdo klipo pasakojime moteris susikuria sau vyrą, jis atgyja ir ją išsiveda iš tų namų, kur jai per šalta, nejauku, ir išsineša į mišką. Ar tai yra tikra istorija, ar iliuzija – tai kiekvienam žiūrinčiajam reikia nuspręsti pačiam.“

Su „Jausmų karuselės“ režisieriumi Armu Rudaičiu Jurga yra anksčiau dirbusi prie televizinių ir kitų kūrybinių sričių projektų. Taip pat Armas režisavo šią vasarą Vilniaus Universiteto didžiajame kieme vykusio naujausio Jurgos albumo pristatymo koncerto televizijos transliaciją, tad dainininkė seniai svajojo kartu sukurti ir muzikinį klipą. Prie ūrybinės komandos prisidėjo ir operatorius Martynas Norvaišas, dailininkė Simona Kačinskaitė.

„Jausmų karuselės“ choreografiją apsiėmė daryti žymi choreografė ir teatro režisierė Anželika Cholina, su kuria artimesnė draugystė užsimezgė dar 2018 metais, kartu dirbant prie jos režisuoto miuziklo „Mindaugas Karalius“, kuriame vieną pagrindinių vaidmenų – Mortos – atliko Jurga.

Be Anželikos Cholinos, prie „Jausmų karuselės“ prisijungė ir daugiau šokio scenos profesionalų. Vaizdo klipe nusifilmavo jaunosios kartos balerina Agota Korytė, šokusi per Jurgos albumų „Not Perfect“ ir „Jurga“ pristatymo koncertus, o pagrindinį vyro vaidmenį atliko baleto primarijus Jonas Laucius.

Pasak Jurgos, net „Jausmų karuselės“ filmavimas prilygo nedideliam stebuklui. Anksčiau niekada kartu nedirbusi komanda, sudaryta iš ryškių savo srities profesionalų ir neprofesionalių aktorių savanorių, tarp kurių buvo ir Jurgos draugė, dukterėčios bei anksčiau nepažįstami žmonės, labai stipriai sukibo nuo pirmų filmavimo sekundžių.

„Tikrai žinau, kad visada, kai būna įdomus ir sklandžiai vykstantis kūrybos procesas, rezultatas nenuvilia. Manęs nenuvylė“, – šypsosi Jurga. „Bus labai gera turėti „Jausmų karuselę“ tarp savo dainoms skirtų vaizdo klipų.“

Nepaisant dėl koronaviruso pandemijos ir visai kūrybinei industrijai sunkių metų, jau pusė vasarai prasidedant išleisto dvylikos dainų albumo „Jurga“ kūrinių turi savo vaizdo klipus. „Jausmų karuselė“ – šeštasis naujausias dainininkės kompozicijas pristatantis klipas.

Anksčiau pristatyti trys Ričardo Matačiaus režisuoti klipai – retrospektyvinis ir Jurgos karjerą atspindintis vaizdo klipas „Kelionė laiku“, provokuojantis trumpo metro filmas „Try Me“ bei karantino nuotaikas įamžinęs ir jo metu nufilmuotas šokio klipas „1:0 šviesa laimi“. Dainos „Švyturiai“ vaizdo klipą projektui „Sapiens Music“ nufilmavo režisierius Saulius Baradinskas, o kūrinys „Po kitu dangum“ buvo pristatytas koncertiniu vaizdo klipu iš ežero salos netoli Babtyno dvaro Kauno rajone, kur šį rugsėjį vyko proginis debiutinio Jurgos albumo „Aukso pieva“ gimtadienio koncertas.

Nuotraukose – vaizdo klipo „Jausmų karuselė“ sustabdyti kadrai.

Komentarai