Pradžia / Garsas / Sound
 

„Colours of Bubbles“ atskleidžia, koks bus jų pirmas muzikinis filmas

Likus kelioms savaitėms iki svarbiausio šių metų „Colours of Bubbles“ koncerto „Untold Story. Chapter 2“ premjeros, rokeriai dalinasi nauju pasirodymo anonsu. Kinematografiškas vaizdo klipas atskleidžia, kad „Untold Story. Chapter 2“ nėra tipinis muzikos pasirodymas. Tai konceptuali koncerto ir trumpo metro filmo sintezė, kurią režisavo Aleksandras Špilevoj, anksčiau su „Colours of Bubbles“ dirbęs prie spektaklio „Neišmoktos pamokos“.

M.P.3 info.
2020 m. Gruodžio 11 d., 16:56
Skaityta: 30 k.
„Colours of Bubbles“ atskleidžia, koks bus jų pirmas muzikinis filmas

Tik lapkritį paskelbę apie didelės sėkmės sulaukusio bendro grupės „Colours of Bubbles“ ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro 2017 metų projekto „Untold Story“ tęsinį, muzikantai vis plačiau atveria šio pasirodymo užkulisius. Koncertas „Untold Story. Chapter 2“ nufilmuotas be žiūrovų prieš prasidedant karantinui, o prie rokerių šį kartą prisijungė ne tik orkestras, bet ir daugiau kviestinių muzikantų bei jaunimo choras „Vilnius Voices“.

Režisierius Aleksandras Špilevoj pasakoja, kad „Untold Story. Chapter 2“ yra išskirtinis kūrinys Lietuvos muzikiniame pasaulyje dėl daugelio meno sričių jungčių. Čia prieš kamerą akis į akį susiduria grupės vokalistas Julijus Aleksovas, kuriam tai tapo kino debiutu, ir profesionalūs aktoriai – Lietuvos nacionalinei kultūros ir meno premijai nominuotas legendinis Vidas Petkevičus ir jaunosios aktorių kartos atstovė Dovilė Kundrotaitė, šiemet nominuota Sidabrinei gervei už Metų geriausią aktorės vaidmenį. Prie projekto kartu dirba rokeriai ir akademinės muzikos atstovai, televizijos koncertų ir kino filmų kūrėjai, čia susijungia teatras, kinas, muzika ir literatūra.

„Su „Colours of Bubbles“ kartu kuriame jau antrą bendrą darbą. Pirmą sykį pakviečiau juos į teatro sceną, o dabar susitikome kino aikštelėje“, – pasakoja Aleksandras Špilevoj. „Turiu pripažinti, kad tiek vienur, tiek kitur jie nuo pirmų kūrybos sekundžių užkuria tikrą rokenrolą ir priverčia iš nuostabos aikčioti teatro ir kino pasaulio kūrėjus ir mylėtojus.“

Antrąjį metų roko grupės apdovanojimą šiauliečiai „Colours of Bubbles“ pelnė būtent po 2017 metų „Untold Story“ projekto. Tuomet rokeriai įgyvendino savo svajonę koncertuoti kartu su orkestru. Unikalią lietuviško indie roko ir klasikinės muzikos sintezę tuomet pristačiusi grupė kartu su dirigento Modesto Barkausko vadovaujamu Šv. Kristoforo kameriniu orkestru surengė šešių koncertų turą Lietuvos miestuose, o išskirtinis projektas buvo įamžintas dviguboje koncertinėje vinilo plokštelėje.

Praėjusiais metais išleistas naujausias grupės studijinis albumas „9 mm“ ir unikalaus pojūčio, kai koncertuoji kartu su visu orkestru, ilgesys šiemet subūrė „Colours of Bubbles“ narius ir Šv. Kristoforo kamerinį orkestrą dar vienam išskirtiniam projektui. Naujoje „Untold Story. Chapter 2“ programoje su orkestro instrumentais ir choru skamba ne tik žymiausios grupės dainos, bet ir naujo albumo kūriniai bei anksčiau į projektą neįtrauktos dainos iš pirmų dviejų grupės albumų.

Anot režisieriaus Aleksandro Špilevoj, kartu su grupe kuriant „Untold Story. Chapter 2“ koncepciją, išryškėjo noras atskleisti, kokie „Colours of Bubbles“ yra šiandien, kuo jie skiriasi ne tik nuo kitų Lietuvos roko muzikantų, bet ir nuo to, kokie jie patys buvo dar prieš kelerius metus.

„Pamažu augo ir keitėsi ne tik „Colours of Bubbles“ nariai, kartu keitėsi ir jų muzika, tapdama vis brandesne, gilesne ir kiek tamsesne“, – šypsosi Aleksandras Špilevoj. „Todėl ir „Untold Story. Chapter 2“ yra gilus ir daugiasluoksnis ne tik muzikaliai, bet ir vizualiai.“

Specialiai šiam koncertui kūrybinė komanda sukūrė profesionalų trumpo metro kino filmą, kurį įkvėpė „Colours of Bubbles“ muzika, skambanti „Untold Story. Chapter 2“. Šias scenas nufilmavo talentingas operatorius Martynas Norvaišas. Filmas išskaidytas dalimis, tad jo istorija bus parodyta žiūrovams mažomis porcijomis viso koncerto metu. Istorija remiasi grupės dainų tekstais – analogų Lietuvoje neturintis koncertas persipina su kinematografija, o „Colours of Bubbles“ dainų tekstai su filmo scenarijumi.

„Jeigu pirmosiomis būsimos peržiūros sekundėmis žiūrovams dar gali pasirodyti, kad filmo siužetas ir „Colours of Bubbles“ koncertas turės dvi atskiras linijas, labai greitai jie įsitikins, kad tai dvi neperskiriamos vieno bendro kūrinio dalys, kurios galutinai susipins jam artėjant prie pabaigos“, – koncerto ir trumpo metro filmo idėją pristato Aleksandras Špilevoj.

Naujausias grupės „Colours of Bubbles“ projektas pareikalavo kelių skirtingų meno rūšių ir kūrybinių industrijų atstovų bendradarbiavimo. Be gausybės muzikantų ir atlikėjų prie pasirodymo filmavimo dirbo garso režisūros, šviesų instaliacijų, teatro ir kitų sričių scenos profesionalai, jam pasitelktos naujausios garso ir apšvietimo technologijos. Šį projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Šiuo metu vyksta galutiniai „Untold Story. Chapter 2“ montavimo ir garso suvedimo darbai. Gyvus projekto koncertus kartu Šv. Kristoforo kameriniu orkestru grupė tikisi surengti kitais metais. O kol kas gerbėjus „Colours of Bubbles“ pradžiugins šio išskirtinio koncerto transliacija. „Untold Story. Chapter 2“ premjera įvyks jau po kelių savaičių – šventiniu laikotarpiu ji bus rodoma per LRT televiziją.

Manto Repečkos nuotraukos iš koncerto „Untold Story. Chapter 2“ filmavimo.

Komentarai