Pradžia / Garsas / Sound
 

Jurgos „Aukso pieva“ atgimsta „Deluxe“ leidinyje

Šiais metais naują albumą „Jurga“ išleidusi dainininkė nepamiršta ištakų ir perleidžia 15 metų gimtadienį švenčiantį savo debiutinį albumą „Aukso pieva“. Šis 2005 metų įrašas tapo visų laikų sėkmingiausiu debiutiniu albumu Lietuvoje, o Jurga – viena ryškiausių, jei ne pačia ryškiausia pirmojo šio amžiaus dešimtmečio muzikos žvaigžde mūsų šalyje.

M.P.3 info.
2020 m. Lapkričio 27 d., 13:40
Skaityta: 39 k.
Jurgos „Aukso pieva“ atgimsta „Deluxe“ leidinyje

Albumą, kurio beveik visoms dainoms muziką ir žodžius parašė Jurga, o prodiusavo Andrius Mamontovas, išpopuliarino hitai „Nebijok“, „Aukso pieva“, „Saulė vandeny“, „Aš esu tiktai jei tu esi“, „Galbūt“. Šis albumas buvo pripažintas metų albumu „Radiocentro“ ir „Bravo“ apdovanojimuose, tapo auksiniu, o vėliau ir platininiu.

„Aukso pieva (Deluxe)“ nuo šiandien galima rasti visose skaitmeninėse muzikos platformose. Originalus albumo įrašas yra atnaujintas, taip pat jame galima rasti visų šio albumo dainų koncertines versijas, kurias Jurga su grupe šiemet naujai aranžavo ir gyvai atliko rugsėjį tiesioginio koncerto iš ežero salos prie Babtyno dvaro Kauno rajone metu.

2007 metų sausį „Aukso pieva“ tapo pirmuoju lietuvišku albumu, kuris atsirado skaitmeninėse muzikos platformose. 2008 metais šis albumas buvo perleistas su natų ir akordu knygute. Albumo leidėjai muzikos kompanija M.P.3 dalinasi puikia žinia melomanams, kad kultinis albumas metų sandūroje pirmą kartą pasirodys ir dvigubos vinilo plokštelės formatu.

Šiais iššūkių kupinais metais Jurga tapo bene ryškiausia koncertine žvaigžde Lietuvoje, surengusi didelį rezonansą sukėlusią tiesioginę transliaciją iš tuščios Šv. Kotrynos bažnyčios Vilniuje, įvairių gamtos vietų, net savo namų balkono. Jurga koncertavo Kauno miesto kiemuose, Drive-In erdvėje „Ozas Live“, o vasarą surengė savo naujo albumo „Jurga“ pristatymo koncertų turą per Lietuvą.

Rugsėjo mėnesį gamtoje vykusio šventinio „Aukso pievos“ koncerto įgyvendinimą ir išleidimą dalinai finansavo Lietuvos kultūros taryba. Belaukdama „Aukso pieva (Deluxe)“ pasirodymo Jurga kas kelias dienas atskleisdavo po vieną koncertinio įrašo dainą savo „YouTube“ kanale. Dvigubą vinilo plokštelę „Aukso pieva (Deluxe)“ jau galima iš anksto užsisakyti interneto muzikos parduotuvėje Buymusic.lt.

Tomo Griškevičiaus nuotraukos iš „Aukso pieva - 15“ koncerto.

Komentarai