Pradžia / Garsas / Sound
 

„COLOURS OF BUBBLES“ IR ŠV. KRISTOFORO ORKESTRO DRAUGYSTĖ TĘSIASI: PARUOŠĖ ĮSPŪDINGĄ KONCERTĄ BE ŽIŪROVŲ

Dukart metų roko grupe Lietuvoje pripažinta Šiaulių grupė „Colours of Bubbles“ paruošė staigmeną karantinu gyvenantiems ir išskirtinių koncertų išsiilgusiems muzikos gerbėjams. 2017 metais surengę didžiulio dėmesio sulaukusį koncertų turą „Untold Story“, kurio metu savo žymiausias dainas sugrojo kartu su Šv. Kristoforo kamerinio orkestro muzikantais, „Colours of Bubbles“ po trejų metų dalinasi naujienomis apie šio projekto tęsinį.

M.P.3 info.
2020 m. Lapkričio 26 d., 12:02
Skaityta: 13 k.
„COLOURS OF BUBBLES“ IR ŠV. KRISTOFORO ORKESTRO DRAUGYSTĖ TĘSIASI: PARUOŠĖ ĮSPŪDINGĄ KONCERTĄ BE ŽIŪROVŲ

Gyvai pasirodymų dėl karantino Lietuvoje surengti negalintys „Colours of Bubbles“ paruošė naują programą ir koncertą nufilmavo be žiūrovų. Išskirtinio pasirodymo „Untold Story Chapter 2“, kuriame prie grupės šį kartą prisijungė ne tik dirigento Modesto Barkausko vadovaujamas kamerinis orkestras, bet ir jaunimo choras „Vilnius Voices“ ir kviestiniai muzikantai, premjera įvyks šventiniu laikotarpiu gruodį.

„Mums „Untold Story“ – buvo svajonės išpildymas. Stovėti ant scenos su orkestru, klausyti ir atlikti kūrinius kartu su daugybe gyvų instrumentų – turbūt tai ir yra tikroji magija!“, – džiaugiasi rokeriai. „Visada žinojom, kad norėsim tai pakartoti. Turim dar daug nepapasakotų istorijų, kurias papildo su orkestru dar neskambėję ir mūsų naujausi kūriniai iš albumo „9 mm“. Į „Untold Story Chapter 2“ sutalpinom jas visas ir jos skamba visiškai kitaip.“

Untold Story Chapter 2 (teaser): https://www.facebook.com/bandCoB/posts/10160453580638065.

Anot muzikantų, „Untold Story Chapter 2“ analogų neturintis ir, ko gero, pirmas tokio masto roko muzikos projektas Lietuvoje, profesionalumu ir vizijos išpildymu net pranokstantis prieš trejus metus įvykusius pirmuosius bendrus „Colours of Bubbles“ ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertus.

Tuomet grupė muzikos gerbėjus nustebino unikalia lietuviško indie roko ir klasikinės muzikos sinteze, surinko pilnas muzikos erdves koncertuose Vilniuje, Šiauliuose, Trakų pilyje ir „Jūros šventėje“ Klaipėdoje.

Ilgai paslaptyje laikę „Untold Story Chapter 2“ idėją ir pernai rudenį naują albumą „9 mm“ išleidę rokeriai iš Šiaulių, apie naujausią kūrybinį etapą užsiminė tik praėjusią savaitę. Savo socialiniuose tinkluose grupė pasidalino enigmatišku koncerto anonsu, keliomis nuotraukomis su grotažyme #Chapter2 ir užuominomis apie naujus planus.

Šį pavasarį prasidėjęs „Colours of Bubbles“ ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro darbas prie naujo projekto „Untold Story Chapter 2“ tęsėsi ilgiau nei pusmetį. Iki pat rudens truko kūrybinis procesas – naujų grupės dainų adaptavimas orkestrui, aranžuočių ir partitūrų kūrimas ir, žinoma, repeticijos – ieškant vieningo skambesio dešimtims skirtingų muzikinių instrumentų bei vokalų.

Prieš šalį ir koncertų industriją surakinant karantinui, išskirtinis renginys suvienijo įvairių sričių, garso režisūros, šviesų instaliacijų, teatro ir kitus scenos profesionalus, jam pasitelktos naujausios garso ir apšvietimo technologijos, o inovatyvią pasirodymo idėją ir jos įgyvendinimą dalinai parėmė Lietuvos kultūros taryba.

Šiuo metu vyksta „Untold Story Chapter 2“ montavimo ir garso suvedimo darbai bei papildomų kinematografinių elementų kūrimas. Praskleisti širmą į kūrybinio proceso užkulisius ir pasidalinti daugiau detalių apie koncertą muzikantai žada artimiausiomis savaitėmis. Televizinė „Untold Story Chapter 2“ premjera planuojama šventiniu laikotarpiu gruodžio pabaigoje.

Nuotraukų autorius Mantas Repečka.

Komentarai