Pradžia / Garsas / Sound
 

Gitaristas Robertas Semeniukas ir „Lietuvos talentai“ dalyvis Karolis Šileika Skrabalman pristato bendrą vaizdo klipą

Vienas žymiausių šių dienų Lietuvos roko gitaristų, kompozitorius, prodiuseris Robertas Semeniukas ir skrabalais grojantis „Lietuvos talentai“ dalyvis Karolis Šileika Skrabalman pristato bendrą vaizdo klipą instrumentinei kompozicijai „Skrabalrock“.

Radikaliai.lt
2020 m. Gegužės 28 d., 20:45
Skaityta: 46 k.
Giedriaus Balčiūno nuotr.
Giedriaus Balčiūno nuotr.

Neseniai solinį albumą „Backstage Stories“ išleidęs Robertas Semeniukas karantino laikotarpį taip pat stengiasi išnaudoti maksimaliai kūrybiškai. Jo metu ir gimė instrumentinė kompozicija „Skrabalrock“, kurioje skamba R. Semeniuko aranžuota ir gitarai bei skrabalams pritaikyta žinomų grupių, tokių kaip „Metallica“, „AC/DC“, „2 Unlimited“, kompozitoriaus Edvardo Grygo ir kt. kūrinių popuri.

Audriaus Paurazo nuotr.

Karolis Šileika Skrabalman sėkmingai pasirodė televizijos projektuose „Mes vieno kraujo“ ir „Lietuvos talentai“ bei spėjo užkariauti žiūrovų širdis pozityvios emocijos kupina muzika ir gebėjimu patraukliai naujam skambesiui prikelti unikalų, lietuvišką, medinį mušamąjį instrumentą - skrabalus. Karolis Šileika užaugo muzikų šeimoje, tad  pajuokauja, jog muzikalumas greičiausiai slypi jo genuose. Paties Karolio rimtesni kūrybiniai ieškojimai prasidėjo nuo 15 metų, o didžiausi muzikiniai atradimai atėjo paėmus į rankas lietuvišką instrumentą - skrabalus. Jie kūrėją sužavėjo savo autentiškumu, unikaliu skambesiu. Karolį ne kartą buvo galima išgirsti įvairiuose koncertuose bei televizijos projektuose.

Giedriaus Balčiūno nuotr.

Bendras kūrinys lietuviškiems skrabalams ir elektrinei gitarai „Skrabalrock“ gimė gana netikėtai. Anksčiau nepažįstami muzikantai Robertas Semeniukas ir Karolis Šileika pirmiausia vienas apie kitą sužinojo socialinėje erdvėje, vėliau jiems teko susitikti LRT televizijos užkulisiuose, kur artimiau susipažino, spontaniškai pagrojo abiejų mėgstamos grupės „Metallica“ kūrinį bei pajuto, jog norėtų kartu padirbėti ir ateityje. Dar kartą muzikantai susitiko Vilniaus knygų mugėje, „Muzikos salėje“, kur nusprendė padaryti netikėtą, tik Lietuvoje aptinkamo muzikos instrumento - skrabalų ir elektrinės gitaros duetą. Kadangi abu muzikantai užaugo klausydamiesi panašios muzikos - tiek tokių roko grupių, kaip „AC/DC“, „Metallica“, tiek ir klasikinės muzikos, Robertui kilo mintis kaip šią judviejų mėgstamą muzikinę paletę apjungti ir sudėti į vieną kūrinį, kuris galiausiai gavo šmaikštų „Skrabalrock“ pavadinimą.

Giedriaus Balčiūno nuotr.

Kviečiame pasižiūrėti „Skrabalrock“ vaizdo klipą, kuriame - gražiausi Lietuvos vaizdai, didžiausi šalies miestai: Klaipėda, kurioje gimė ir užaugo skrabalistas Karolis, Vilnius, kuriame dirba ir gyvena gitaristas Robertas ir Kaunas, kuriame gyvena ir groja jųdviejų bičiulis muzikantas Giedrius Balčiūnas, kuris atliko garso suvedimą šiam kūriniui. Vaizdo klipą padėjo nufilmuoti operatoriai: Mykolas Alekna, Giedrius Balčiūnas (Mr.Jumbo) ir Vytautas Valaitis.

Komentarai