Pradžia / Garsas / Sound
 

ŠĮ VAKARĄ JURGA PRADEDA INICIATYVĄ „GROJU IŠ BALKONO“

Po ketvirtadienį įvykusio Jurgos koncerto viename iš daugiabučių kiemų Garliavoje, Kaune, Jurga skelbia startą naujai muzikinei iniciatyvai #grojuišbalkono. Šį šeštadienį Jurga surengs improvizuotą pasirodymą iš savo namų balkono, skirtą karantiną namuose leidžiantiems jos kaimynams.

M.P.3 info.
2020 m. Balandžio 18 d., 13:23
Skaityta: 96 k.
ŠĮ VAKARĄ JURGA PRADEDA INICIATYVĄ „GROJU IŠ BALKONO“

Pasirodymas prasidės 19 valandą ir bus tiesiogiai transliuojamas internetu dainininkės paskyrose socialiniuose tinkluose. Jurga kviečia prie šios iniciatyvos jungtis visus muzikantus ir savo kūriniais pradžiuginti kuo daugiau koncertus savo languose ar internetu stebėsiančių žmonių. Anot Jurgos, tai gali tapti nuostabia šio pavasario tradicija, su kuria kartu pasitiksime atšylančius orus.

„Po ketvirtadienio koncerto į mane kreipėsi nepažįstamas žmogus, kuriam buvo labai malonu išgirsti muziką, atėjusią į jo namus iš kiemo. Paaiškėjo, kad jis taip pat muzikantas, kuris nebegali sėdėti tyloj, nori groti, bet bijo, nes nežino, kaip tai išpildyti“, – #grojuišbalkono idėją pristato Jurga. „Aš jį paraginau tiesiog išeiti į balkoną ir pagroti savo kaimynams.“

„Muzikantų situacija dabar yra išties sudėtinga, nes koncertai ir visi vieši renginiai bus atverti paskiausiai. Tačiau tai nereiškia, kad turime tylėti iki galo“, – šypsosi Jurga. „Turime surasti būdą, kad muzika ir toliau išliktų gyva, kad neužstingtume mes patys, nedepresuotume, o ir kitiems žmonėms padarytume dovaną bei rastume sau motyvaciją saugiau išbūti tuose namuose.“

Skelbdama startą naujai iniciatyvai #grojuišbalkono, Jurga kviečia prie jos prisijungti visą muzikantų broliją ir seseriją ir kartu nuo šio šeštadienio sukurti naują smagią 19 valandos muzikinių pasirodymų balkone tradiciją.

„Kviečiu siųsti linkėjimus savo kaimynams, gretimam namui ir visiems mūsų muzikos klausytojams bei pasidaryti šventę sau ir kitiems“, – ragina Jurga.

Šiandien Jurga pirmoji pradės groti iš savo balkono Vilnelės pakrantėje ir šį pasirodymą transliuos tiesiogiai savo „Instagram“ ir „Facebook“ paskyrose. Dainininkė kviečia dalintis sumanymu, o muzikantus prisijungti ir nepabijoti pagroti iš savo balkonų ne tik kaimynams, bet ir transliuoti ar įkelti koncertų įrašus į socialinius tinklus su grotažyme #grojuišbalkono.

Tai jau ketvirtasis Jurgos pasirodymas, kurį, Lietuvoje uždraudus viešus koncertus, dainininkė transliuoja internetu. Balandžio 16 dieną, Jurga prisijungė prie Kauno miesto projekto „Kultūra į kiemus“ ir kartu su pianistu Giedriumi Naku koncertavo daugiabučių apsuptyje Garliavoje.

Balandžio 8 dieną internetu buvo transliuojamas Jurgos ir Giedriaus velykinis „Pageidavimų koncertas“ po atvirtu dangumi iš pievos Elektrėnų rajoje, o kovo 15 dieną – Jurgos koncertas „Nebijok“ iš tuščios Šv. Kotrynos bažnyčios Vilniuje.

Pridedamos Martyno Plepio nuotraukos iš balandžio 16 dieną Garliavoje įvykusio Jurgos koncerto.

Komentarai