Pradžia / Garsas / Sound
 

VAIDAS STACKEVIČIUS: PRAĖJĘ METAI SUMUŠĖ M.P.3 LEIDYBOS REKORDUS

18-ąjį gimtadienį kitą savaitę mininti muzikos agentūra M.P.3 praėjusius metus vadina sėkmingiausiais per visą agentūros istoriją. Grupes „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Biplan“, „Colours of Bubbles“, „KAnDIs“ ir dainininkę Jurgą atstovaujanti įmonė 2019 metais išleido net 21 muzikinį įrašą, tarp kurių 8 nauji albumai, 9 vinilo plokštelės ir net viena kasetė.

M.P.3 info.
2020 m. Vasario 20 d., 17:20
Skaityta: 23 k.
VAIDAS STACKEVIČIUS: PRAĖJĘ METAI SUMUŠĖ M.P.3 LEIDYBOS REKORDUS

„Mylime muziką ir džiaugiamės, kad kasmet muzikos gerbėjams padedam jos atrasti vis daugiau, o grupėms – išpildyti savo kūrybines idėjas. Gyvenam puikiu lietuviškai muzikai laikotarpiu ir džiugu, kad muzikos noriai klausomasi tiek skaitmeninėse platformose, tiek išlieka populiarūs ir fiziniai formatai. Kaip žmogų, kuris daugiau nei 30 metų kuria savo vinilų kolekciją, džiugina, kad su kiekvienais metais vis didėja poreikis šiam jaukiam formatui“, – sako M.P.3 įkūrėjas ir vadovas Vaidas Stackevičius.

2019 metais M.P.3 išleido keturis naujus studijinius albumus („Biplan“ – „Nuo nulio iki mėnulio“, „KAnDIs“ – „Už poliarinio rato“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – „Nieko nereikia daryt“ ir „Colours of Bubbles“ – „9 mm“), du rinktinius albumus (Jurgos – „Ten, kur tu – Geriausios dainos“ ir „Lemon Joy“ – „S“) bei vieną koncertinį barokinės muzikos albumą „To the Sky“, įrašytą Jurgos pasirodymuose Vilniaus arkikatedroje bazilikoje ir Halgrimo bažnyčioje Reikjavike. Leidėjai taip pat didžiuojasi galėję prisidėti, kad po 31 metų pertraukos legendinė Lietuvos grupė „Kardiofonas“ sugrįžo su nauja daina ir EP „Kalėdų eglutė / Šokiai parke“.

Vaidas Stackevičius išskiria ir vadinamųjų paveikslinių plokštelių („picture disc“) leidybą. Praėjusiais metais M.P.3 išleido net 3 tokias plokšteles („Biplan“ – „Nuo nulio iki mėnulio“, „Kardiofonas“ – „Kalėdų eglutė / Šokiai parke“ ir Jurga – „+37° (Goal of Science)“ dešimtmečio plokštelę). Po šešiolikos metų agentūra taip pat išmėgino primirštą kasetės formatą – šiuo pavidalu ribotu tiražu buvo išleistas grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ albumas „Nieko nereikia daryt“.

Nuo šiandien iki sekmadienio visus naujausius ir senesnius M.P.3 leidinius galima rasti Vilniaus knygų mugėje veikiančioje Muzikos salėje šios kompanijos stende. Mugės dalyviai už mažesnę kainą čia galės įsigyti naujausius albumus, specialius grupių įrašų komplektus ir asmeniškai susitikti atlikėjus.

Muzikos salės pokalbiuose agentūros atlikėjai pristatys savo naujausius leidinius ir kalbės apie savo kūrybą. Vasario 20 dieną, 14 valandą, vyks pokalbis su Jurga ir Diana Enciene, vasario 21 dieną, 20 valandą – su grupe „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, o vasario 22 dieną, 16 valandą – su šiauliečiais „Colours of Bubbles”. Po pokalbių muzikantus bus galima sutikti M.P.3 agentūros ir įrašų parduotuvės buymusic.lt stende, kuriame vasario 22 dieną taip pat svečiuosis ir grupių „Antis“ bei „KAnDis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Muzikos agentūra M.P.3 veikia nuo 2002-ųjų metų ir yra viena lyderiaujančių ir ilgiausiai veikiančių Lietuvoje. Per 18 metų kompanija išleido per 100 lietuviškos muzikos leidinių, kurių bendras tiražas yra per 350 000 vienetų. Agentūros išleisti įvairūs albumai, singlai ir vaizdo klipai yra pelnę „Bravo“, „Radiocentro“, M.A.M.A., auksinio ir platininio albumo bei singlo ir kitus apdovanojimus.

„M.P.3“ archyvo nuotrauka.

Komentarai