Pradžia / Garsas / Sound
 

VYKS AŠTUNTASIS TARPTAUTINIS INDIJOS KLASIKINIO MENO FESTIVALIS „SURSADHANA – 2016”

„SurSadhana “ – tai vienintelis, jau turintis tradicijas Lietuvoje festivalis, pristatantis klasikinius Indijos menus. Jau aštuntus metus žiūrovų bei klausytojų dėmesiui pristatomi ne tik žymiausi klasikinio šokio ir muzikos meistrai iš Indijos, bet ir Lietuvos ir kitų kaimyninių Europos šalių atlikėjai. Festivalis siekia - supažindinti su klasikine ir šiuolaikine Indijos kultūra, panaikinti ribas ir sienas tarp Lietuvos ir Indijos kultūrų, pažymint meno universaliąsias vertybes, galinčias pasiekti kiekvieno žmogaus širdį, nepriklausomai nuo jo tautinės, socialinės ir kultūrinės priklausomybės.

Radikaliai.lt
2016 m. Lapkričio 07 d., 16:27
Skaityta: 95 k.
VYKS AŠTUNTASIS TARPTAUTINIS INDIJOS KLASIKINIO MENO FESTIVALIS „SURSADHANA – 2016”

Šių metų festivalis kvies pamatyti unikalų reiškinį klasikinio Indijos šokios scenoje – Sooraj Subraminiam. Šio jauno profesionalaus šokėjo bei choreografo kūryboje ryškios yra netgi trys tradicinių Indijos šokio mokyklų srovės – Bharatanatyam, Odissi ir Kathak. Sooraj Subraminiam turi ir klasikinio baleto bei modernaus šokio išsilavinimą. Todėl jo choreografinės kompozicijos puikiai atskleidžia šokio kalbos universalumą.

Šių metų „Sursadhana“ ypatinga ir tuo, jog pirmą kartą Lietuvos žiūrovui pristatys klasikinį Šiaurės Indijos vokalinį stilių Khayal. Khayaliui yra apie 300 metų, tai - gana naujas stilius Indijoje, palyginus su archajišku dhrupadu, kurį „Sursadhanos“ žiūrovai jau turėjo progą išgirsti skambant ankstesniuose festivalio koncertuose. Khayal stilių Lietuvos žiūrovams pristatys vokalistas iš Kalkutos - Samrat Pandit.

Be Khayal šis atlikėjas taip pat atlieka ir thumri. Jau spėjęs gimtojoje Indijoje išgarsėti vokalistas, neabejotinai praplės lietuvių publikos supratimą apie klasikinę indišką muziką. Vokalistui talkins jau ne kartą festivalyje dalyvavęs indiškos perkusijos meistras - Sandip Bhattacharya, plataus spektro muzikantas, dirbantis su atlikėjais iš viso pasaulio.

Festivalio pristatymo klipas:

VILNIUS  - ŠOKIO KONCERTAS

Lapkričio 12 d., šeštadienis, 15.00 val.

Lietuvos rusų dramos teatras

(J. Basanavičiaus g. 13)

VILNIUS – MUZIKOS KONCERTAS

Lapkričio 12d.,  šeštadienis, 19.00 val.

Lietuvos rusų dramos teatras

(J. Basanavičiaus g. 13)

KAUNAS, 

Lapkričio 11 d., penktadienis, 18.00 val.

Kauno valstybinis lėlių teatras (Laisvės al. 87A)

Festivalio programoje Vilniuje ir Kaune:

PANDIT SAMRAT (Khayal vokalas, Indija), SANDIP BHATTACHARYA (tabla, Indija), SOORAJ SUBRAMANIAM (Odissi, Belgija - Indija), Kristina Luna Dolinina ir Premal Madina (Odissi ir Kathak stilių šokis, Lietuva-Latvija), Irina Kušelevič ir Rajyashree Ramesh Akademija (Bhatrata Natyam, Vilnius-Kaunas, Lietuva), Anatolijus Lomonosovas – AnatoAli (sitaras, tampūra, Lietuva), Jūratė Adlytė (tampūra, Lietuva), Olga Lingienė (tampūra, Lietuva).

KLAIPĖDA

Lapkričio 9 d., trečiadienis, 18.00 val.

Kultūros centras „Žvejų rūmai“ (Taikos pr. 70)

Festivalio programoje Klaipėdoje:

SOORAJ SUBRAMANIAM (Odissi, Belgija - Indija), Kristina Luna Dolinina ir Premal Madina (Odissi ir Kathak stilių šokis, Lietuva-Latvija), Irina Kušelevič ir Rajyashree Ramesh Akademija (Bhatrata Natyam, Vilnius-Kaunas, Lietuva), Anatolijus Lomonosovas – AnatoAli (sitaras, Lietuva), Rytis Kamičaitis (tabla, Lietuva).

KUPIŠKIS

Lapkričio 10 d., ketvirtadienis, 18.00 val.

Kupiškio kultūros centras (Gedimino g. 40)

KERNAVĖ

Lapkričio 13 d., sekmadienis, 17.00 val.

Kernavės archeologijos ir istorijos muziejus (Kerniaus g. 4A)

Festivalio programoje Kupiškyje ir Kernavėje:

Jungtinis festivalio dalyvių bei Baltijos šalių menininkų projektas „Darnoje“

Daugiau informacijos – www.SurSadhana.lt.

Bilietai: www.tiketa.lt.
 
Anatolijus Lomonosovas, Vilnius.

Mob. +370 671 213 20

www.ustadji.net

Komentarai