Pradžia / Garsas / Sound
 

„The Earth Confession“ rengiasi antrojo albumo leidybai ir skelbia naują dainą (video)

Viena įdomiausių Lietuvos grupių „The Earth Confession“, 2015 m. rugsėjį ar net anksčiau ketinanti išleisti antrąjį albumą, gegužės 1-ąją paviešino naują dainą „Groove“ („Rutina“), kurią galima vadinti revoliuciniu protesto manifestu.

Mindaugas Peleckis
2015 m. Gegužės 10 d., 14:37
Skaityta: 62 k.
The Earth Confession - Sad Wings Of Love (2011)

„The Earth Confession“ (https://www.facebook.com/pages/The-Earth-Confession/168994909806017?ref=ts&fref=ts, http://www.earth-confession.com) yra vilniečio Sigito Vėlyvio projektas, savo stilių kukliai įvardijantis kaip modern rock.

Pirmasis „The Earth Confession“ albumas „Unearthly Refrains“ pasirodė 2011 m. kovo 4 d. Savo lėšomis išleista 200 albumo egzempliorių. Taip pat ketinama leisti ir antrąjį albumą.

Anksčiau S. Vėlyvis dainavo prog/heavy grupėje „Spellbound“ (iš pradžių ji vadinosi „Art In Motion“), buvo grupių „Ruination“, „Kielwater“ vokalistas, vėliau sukūrė savo projektą „Goetheanum“, palaipsniui virtusį į „The Earth Confession“.

S. Vėlyvio muzikoje galima justi šių grupių ir muzikantų įtaką: Last Crack, Jethro Tull, The Doors, VAST, The Tea Party, Dead Can Dance, Jeff Buckley, Joe Bonamassa, The Mission, Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Anathema, Psychotic Waltz, Tribe After Tribe, Oomph!, Godspeed You Black Emperor, Mind Ox, King's X, Galactic Cowboys, The Awful Truth, Atomic Opera, Mindfunk, Spiritual Beggars, Roland Orzabal, 16 Horsepower, Opeth ir kt.

2010 m. spalį darytas interviu su S. Vėlyviu publikuojamas 2011 m. pasirodžiusioje knygoje „Lietuvos rokas: ištakos ir raida“ (p. 443–446).

Šiame interviu muzikantas prisipažino, kad „The Earth Confession“ įkurti jį paskatino „nusivylimas tuo, kas dabar vyksta šiuolaikinėje roko/metalo muzikos scenoje. Metalo scena išsisėmusi pakankamai stipriai, visur naudojami tie patys seni šablonai, rifai, dainų struktūros, visi verda tose pačiose sultyse. Niekas nenori nieko keisti, visi nori daryti tą patį dar dvidešimt metų ir sulaukti to paties dėmesio, kaip ir anksčiau. Roko scena atrodo geriau, bet per stipriai sugadinta visokių indie grupelių, kurios su savo primityviais rifais ir vienodais verkšlenančiais balseliais bando nustumti į užmarštį turtingą klasikinio roko praeitį su tikrais talentais ir legendomis. Roko ir ypač metalo muzikos scena turi nuolat atsinaujinti, evoliucionuoti ir stebinti savo įdomiais netikėtais kūrybiniais sprendimais tam, kad ji nenugarmėtų į užmarštį ir išliktų aktuali bei šiuolaikiška. Dabar naujų gerų grupių atsiranda labai mažai, o senieji „grandai“ sugeba pritraukti publiką į koncertus tik pagrodami savo dainas, įrašytas prieš 20–30 metų, kadangi nauja jų kūryba nelabai ką domina.“

Pasak S. Vėlyvio, pirmoji „The Earth Confession“ daina „Sad Wings Of Love“ sukurta dar 2004 m., nors pirmieji panaudoti tekstai gimė dar kokiais 1995 m. Pirmąsias savo dainas su šviesaus atminimo broliu Roku dar Sigitas pradėjo kurti dar mokyklos laikais, 1986–1987 m., pagal Pauliaus Širvio, Marcelijaus Martinaičio ir kitų poetų eiles. Mokykloje gimė ir pirmoji grupė „Empire“, 1991–1992 m. „Art In Motion“, kuri buvo pervadinta į „Spellbound“ ir tapo tikra lietuviškos scenos žvaigžde. Po Roko Vėlyvio mirties 1997-aisiais grupė iširo.

***

GROOVE 

 

Everyday the same parade

A neurotic morning rite

Atheist tribe of crusade

Marching on the streets of fright

And the shooting with emotions

and the feelings killing knives

It's a part of our devotions

And our next upcoming lives

 

Everyday a grand messiah

is declaring the new crimes

Like an illness, shuttle liar

is opressing global mind

It is growing from the distance

Coming with the speed of light

Revolution of resistance

Magic mystery and strike

 

Earth in a groove

Life in a groove

Love in a groove

Death in a groove

God in a groove

 

„Čia iš tikrųjų neturėjo būti gražu, labai pikta, bet vėliau gavosi į pabaigą „God In A Groove“ ta nata. Tada supratau, kad mes nieko negalim pakeisti šitam pasauly“, – paaiškino S. Vėlyvis, rekomenduojantis besiklausančius naujos dainos žmones gerai įsiskaityti į jos tekstą.

Pasak jo, naujajame albume „bus ir daugiau optimizmo, yra ir pozityvių dainų ten, bet yra ir pabaisų pora, tuo jos ir įdomios.“

Komentarai