Pradžia / Garsas / Sound
 

„Skyders“ albumo pristatymo koncerte – svečiai iš Žemaitijos ir Latvijos (video)

Jau šį trečiadienį, balandžio 24 d. 20 val. Vilniaus „Brodvėjaus PUB‘e“ roko grupė „Skyders" pristatys ilgai lauktą studijinį albumą „Kiek kainuoji tu?". Be vakaro šeimininkų koncerte pasirodys žemaičių roko grupė „Naktinė pufaika“ bei pripažinimą gimtinėje pelniusi latvių kompanija „Dabasu Durovys“.

Radikaliai.lt
2013 m. Balandžio 23 d., 08:37
Skaityta: 49 k.
Skyders - Oligarchai (Oficialus vaizdo klipas 2013)
Skyders - Kaktusas '04
Naktinė pufaika - Pinigai
Dabasu Durovys - Pusnakts Triadis

„Džiaugiamės, kad ant scenos lipsime kartu su savo bičiuliais. Galime pažadėti trigubą roko šėlsmą be jokių sienų“, - neslėpdami šypsenų kalba grupės „Skyders“ nariai. 

Grupė „Naktinė Pufaika“ susikūrė Žemaitijos širdyje - Plungėje. Įrašiusi „Ale albuma“ grupė išgarsėjo visoje Lietuvoje ir tapo trankių vakarėlių numylėtine. Į sceną grįžtantys muzikantai pristatys instrumentinę programą. 
 
Svečiai iš Latvijos „Dabasu Durovys“ (liet. „Dangaus durys“) kaimyninėje šalyje pelnė pripažinimą ne tik dėl savo muzikos, bet ir dėl dainų tekstų latgalių tarme. Šie vyrukai iš Daugpilio kartais pavadinami net Latgalos „Brainstorm'ais“. Sutapimas ar ne, bet grupės „Dabasu Dorovys“ vokalistas atrodo lyg jaunesnysis grupės „Brainstorm“ lyderio R. Kauperio brolis. „Dabasu Durovys“ aktyviai koncertuoja ne tik Latvijoje, bet ir kitose Europos šalyse, Australijoje. 
 
„Skyders“ savo antrojo albumo „Kiek kainuoji tu?“ (pirmasis - "Atsarginė Lietuva" - pasirodė 2010 metais) dainose kritikuoja ne tik oligarchus, korporacijas ar bankus, bet ir pačių žmonių susvetimėjimą, savanaudiškumą. Disko grojaraštį užpildys ir dainos apie jausmus, ir kupinos socialinio bei politinio protesto.  Albumo pristatymo koncerte „Skyders“ gros ne tik naujausias dainas, bet ir klausytojų pamėgtus senuosius grupės hitus.
 
Gegužę „Skyders“ albumą pristatys ir Kaune, Alytuje bei Šiauliuose. 
 
Komentarai