Pradžia / Teatras
 

Tarp staigmenų vaikams Vilniaus kameriniame teatre – ir Kalėdų senelis

Vilniaus kamerinis teatras (VKT) tęsia tradiciją gruodį žiūrovams pažerti daugiau staigmenų: vėl šeimas ir mokyklas kviečia didžiųjų švenčių laukti patrakėliškai linksmai su vaikų pamėgtomis nuotykių istorijomis, jų mylimais personažais ir ypatingu svečiu.

Radikaliai.lt
2016 m. Gruodžio 06 d., 15:51
Skaityta: 99 k.
L. Narkevičiūtės nuotraukos.
L. Narkevičiūtės nuotraukos.

Žiemiški, bet šilti spektakliai

Nuo gruodžio 10 iki 23 dienos po spektaklių į teatro salę žada užsukti ir Kalėdų senelis. Per šį, šventinį, metą VKT ant scenos prikels komediją pagal Astridos Lindgren knygą „Emilis iš Lionebergos“ (režisierė – Ramunė Kudzmanaitė).

Šis mažasis neklaužada visuomet kažkur įkliūva. Tik nusisuk ar atsipūsk, ir, štai, žiūrėk, berniukas jau iškrėtė pokštą ar pateko į bėdą. Tai jo artimiesiems – jokia naujiena. Tačiau sniego apdengtam Lionebergos miesteliui ruošiantis Šv. Kalėdoms, nutinka dar ir netikėtų dalykų, be to, Emilio šeimą sukrečia didelė bėda. Vis dėlto net ir mažas, savaip pasaulį matantis ir prie suaugusiųjų dar negalintis pritapti žmogus gali nuveikti didelius darbus ir padėti tiems, kam pagalba iš tikro reikalinga.

Jaukią žiemos nuotaiką teatras mažiesiems kurs ir pasitelkdamas šmaikščią istoriją apie trijų pingvinų draugystę pasaulinio tvano metu. Stilingas Agnės Sunklodaitės spektaklis „Prie laivo 8:00”, kurtas pagal šiuolaikinio vokiečių rašytojo Ulricho Hubo pjesę, net  mažiausius žiūrovus ir prajuokina, ir skatina pamąstyti rimtomis temomis – apie dievą, draugystę, meilę.

Beje, spektaklio dieną teatre galima bus įsigyti leidyklos „Nieko rimto“ lietuvių kalba išleistą U. Hubo kūrinį. Taip VKT įgyvendina idėją vaikų pažintį su rodomais spektakliais pratęsti ir kitais žaismingais būdais.

O neseniai teatras kartu su jauna menininke Gabriele Meškelyte išleido „Plėšiko Hocenploco“ spalvinimo ir užduočių knygutę. Ji, kūrėjai tikisi, leis mažiesiems naujai, kūrybiškai pažvelgti į garsios Otfriedo Preusslerio pasakos personažus.

Laikas teatre – irgi dovana

VKT primena, kad gruodžio mėnesį apsilankius teatre bus proga išvengti varginančių kalėdinių dovanų paieškų – prieš spektaklį vietoje arba internetu galima bus įsigyti skirtingos vertės šventinį VKT kuponą.  

Kai žmonių namai pertekę įvairiausių daiktų ir neaišku, kokia dar buitinė ar dekoratyvinė smulkmena pažįstamam būtų reikalinga, arba kokių žaislų trūksta vaikams, geriausia bičiulių šeimą ar artimuosius nudžiuginti pakvietimu į spektaklį arba galimybe savo nuožiūra jį išsirinkti patiems.

VKT puoselėja tradiciją ir vis ką nors apdovanoti. Teatras jau anksčiau parodė iniciatyvą, kad visuomenė labiau atkreiptų dėmesį į augančius Lietuvos talentus. Praeitais metais VKT švenčių proga į spektaklius kvietė jaunuosius čempionus – sostinės sporto mokyklos „Tauras“ auklėtinius ir geriausius Antakalnio gimnazijos moksleivius.

Komentarai