Pradžia / Radikaliai
 

Mindaugo Peleckio bibliotekos knygos - Pilaitės gimnazijoje

Radikaliai.lt, Onutė Gaidamavičiūtė
2024 m. Gegužės 29 d., 12:46
Skaityta: 39 k.
Mindaugo Peleckio bibliotekos knygos - Pilaitės gimnazijoje

Šių metų gegužės 7 d. (antradienį) Pilaitės gyventojai, Pilaitės bendruomenės nariai, taip pat Pilaitės gimnazijos moksleiviai ir visi Radikaliai.lt sielos Mindaugo Peleckio bičiuliai nuo 16 val. susirinko į  naująją Pilaitės gimnaziją Tolminkiemio g., kurioje buvo pažymimas Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos 120 metų jubiliejus.

Per šį renginį Pilaitės gimnazijai buvo perduodamos, dovanojamos jau šviesios atminties pilaitiškio poeto, rašytojo, hiperpoligloto, mokslininko, religijotyrininko MINDAUGO PELECKIO (1975-2023) bibliotekos ir jo autorinės knygos.

/media/2024/05/29/files/IMG_20240507_155237.jpg

Renginį atidarė visuomenininkė, aktyvi Pilaitės bendruomenės narė, mokslininkė ir rašytoja Angelė Šarlauskienė. Ji iš pat pradžių kalbėjo apie Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos istoriją. O po to Angelė Šarlauskienė pristatė sunkiai įrėminamą neordinarinę kūrybingą Mindaugo Peleckio asmenybę, jo didžiulį ir nepaprastai spalvingą kūrybinį palikimą.

Renginio iniciatorė - Pilaitės bendruomenės nare, visuomenininkė, mokslininkė ir rašytoja Angelė Šarlauskienė 

Vėliau kalbėjo Mindaugo Peleckio bičiulis vertėjas Kazimieras Seibutis, pasidalijęs įžvalgomis apie paskutinę ilgametę Mindaugo studiją, kuri buvo išleista jam gyvam esant, tai yra - „Naujieji religiniai judėjimai Lietuvoje: tarp tradicijos ir kosminių religijų“.

Po to ilgametė Mindaugo Peleckio bičiulė Onutė Gaidamavičiūtė perskaitė Mindaugo Tėvelių - Leono Peleckio-Kaktavičiaus ir Silvijos Peleckienės - padėkos laišką šio renginio iniciatorei Angelei Šarlauskienei.

Vėliau Pilaitės gimnazijos bibliotekoje buvo nukirptas tautinis kaspinas ir visi galėjo susipažinti net su 150 Mindaugo Peleckio bibliotekos leidinių, taip pat su autorinėmis (jų net 22) Mindaugo Peleckio knygomis.

Norisi padėkoti renginio organizatoriams: Angelei Šarlauskienei, NVO Pilaitės bendruomenei ir Pilaitės gimnazijai bei bibliotekai.

Komentarai