Pradžia / Radikaliai
 

Dieviškumas

Kokiais skatikais atsiskaitysim už šituos sulytus metus? Kada žinai, kada paleisti reikia, kada tik nuolaidos prašyti?.. Juk kažkas dar sakė – mes neparsiduodam, tik po truputį atpingam. Ir taip kasdien, kasdienio šerkšno godos – manęs taip lieka po truputį mažiau. Gruodžio tyla primena prietemą. Lyja. Dievas prakiuro. Užvertus galvą geriu dieviškumą. Nesibaigiantis alkis – daugiau.

Evelina Kvartūnaitė
2014 m. Gruodžio 15 d., 20:27
Skaityta: 49 k.
Be pavadinimo. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.
Be pavadinimo. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.

Tas skonis toks įprastas, ir taip įprasta būti išėjus. Dieviškumo perteklius palieka mane per akis. Nuodugniai glosto skruostus. Stabteli ties strazdanom. Ramiai atsikvepia ir išgaruoja. Toks jau tas Dievo patvarumas.

Vėl žaidžiam šachmatais – žirgas, karalius ir bokštas. Nebepažįstu jų. Jie per seniai išėję. Tau šachas, ir matas tau. Tau visos pasaulio šventyklos. Pinigėlis velniui – kaip viską bepadalinti. Šerkšnu išvagota viskas – negalima liestis, negalima būti kartu per ilgai. Reliatyvumo teorija. Skaičiuoju sugrubusiais pirštais – vienas, kad būtum pilnas, toliau viskas tik pinasi – dviveidžiai trisluoksniai devyngalviai.  

Ir taip prašvinta. Net jei ne danguj. Ir lieka tik tuodu, o jie – tai tik mes. Pigesni pažinimo šviesoj, tik be nuolaidos ir vis neprašyti. „Kokia panaši į mane“, – atsidūstu.

Mano beprotybė.

Komentarai