Pradžia / Radikaliai
 

Sniego paukščiukai

Miego ganyklose kaupiasi sniegas. Atspindžiai. Kol keliauju viena, kol keliauju – vis tarp eilučių. Nebežinau – atsispindžiu aš, ar tai, ko dar nepažįstu. Sinchroniškumo valsas. Vėl ir vėl. Ar benuslysiu iki tų ledo kanjonų. Visos tos šokių pamokos – be ritmo, be ryto, tik šiaurės pašvaistė ir mažyčiai vilčių paukščiukai. Jie lesa iš tavo delno. Jie skraido virš mūsų galvų. Tokie jie panašūs į spanguoles.

Evelina Kvartūnaitė
2014 m. Gruodžio 10 d., 20:32
Skaityta: 46 k.
Sniego paukščiukai

O tu pameni, kaip mes šokom Islandijoj? O tu pameni vis atgimstančius paukščiukus – iš spanguolių į dangų? Kol neprakiuro dangus. Ir kol laikas vėluojančių nepasivijo. Dabar telieka laiko uostai. Neatimtų nėra. Ir nežinia, ar neparduodamų beliko.

O tu pameni – juk ant stogo ne varnos, o mes. Dievas tyliai atsiverčia knygą, bet neskaito. Jis skaito gatves. Stebi mus, ugnim išvalytus.  Ir mes stebime jį – paprastai, ir susikalbam taip, kaip nemokam. Čia sniego dulkės, ir mūsų ašaros primena juoką. Baltų drobulių kambary išsiskaičiuojam po vieną. Beveik brėkšta. Rytas gilus. Pilnas paukščiukų. Kažkas danguje užgesina žibintą. Užsimerkiam – ir mes taip tyliai švintam...

Komentarai