Pradžia / Radikaliai
 

Gero vėjo su Aloyzo Každailio legendine knyga „Laivai ir jūrininkai“!

Aloyzas Každailis. Laivai ir jūrininkai. – 3 papild. ir patais. Laida. – Vilnius: Tyto alba, 2014. – 400 p. Knygos bendraautoriai Romaldas Adomavičius (7,8,9 sk.) ir Romualdas Adomavičius (10,11,12 sk. ir jūrininkystės terminų žodynėlio papild.) Dailininkas Arvydas Každailis. Dizainas Astos Puikienės.

"Tyto alba" inf.
2014 m. Gruodžio 03 d., 17:11
Skaityta: 71 k.
Gero vėjo su Aloyzo Každailio legendine knyga „Laivai ir jūrininkai“!

Aloyzas Každailis – Lietuvos istorikas, muziejininkas, buvęs Lietuvos jūrų muziejaus direktorius; prozininkas, publicistas.

„Laivai ir jūrininkai“ – knyga, su kuria užaugo ne viena karta. Tai 12 pasakojimų apie laivus – nuo pirmųjų žmogaus sugalvotų luotų iki moderniausių šiuolaikinių milžinų – ir neriančių į tamsias vandenų gelmes, ir trupinančių Arkties ledus. Ir apie jūrininkus – jų papročius ir tradicijas, nuostabias keliones, atradimus, apie egiptiečių žygius, atšiaurius vikingus ir apie šių dienų narsuolius, po burėmis apiplaukusius pasaulį.

Legendinė knyga grįžta pas skaitytojus gerokai atnaujinta – papildyta naujais faktais ir iliustracijomis.

Gero vėjo!

Radikaliai.lt komentaras. Su šia knyga teko užaugti, todėl pamatę ją perleistą ir net patobulintą, be galo pradžiugome. Aukščiausias balas iš aukščiausių! Kiek berniukų norėjo būti jūreiviais, o vienas jų tapo net Algimantu Čekuoliu! (Pokštas. A. Čekuolis jūreiviu tapo neatmenamais laikais, kai dar knygų nebuvo.) Pasisakysime išties radikaliai: pasaulis dalijasi į žmones, skaičiusius šią knygą (kuriems tikrai nieko nereikia pridurti), ir žmones, kurie neturi jokio supratimo apie jos egzistavimą. Pirmieji, be abejonės, žino, ką daryti pasirodžius tokiam leidiniui, o antriesiems pavydime balčiausiu pavydu, nes jų dar laukia nuostabios kelionės! 

Komentarai