Pradžia / Radikaliai
 

Guru Guru atverčia senas vaikystės knygas

Neįmanoma tiražuoti laimės, klonuoti laimingų dienų. Viskas keičiasi. Guru Guru pabudo tartum girtas, nors jau metus negėrė alkoholio. Tai - įspėjimas. Ženklas keistis. Negalima svaigti nuo sėkmės. Trumpas euforijos atstumas, artumas, it siauras lentų tiltelis, permestas per šviežiai iškastą griovį. Klibantys turėklai, apvali dilgėlių banga. Akmenys - šlifuoti minkšti ir tikslūs. Galima nukritus, atsitrenkti į pterodaktilio griaučius, atverti kaukolę ir plaukti bet kur - be laivo, be burės, be motoro, be vairo... Kryptis – šiaurė, rūko kopėčios, atremtos į debesis, į šaltą pušį, į bortą nakties.

Algimantas Lyva ir Mindaugas Peleckis
2014 m. Rugsėjo 08 d., 12:33
Skaityta: 52 k.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.

Nauja erdvė, teritorija ar akvatorija užkariaujama neišgirstu slėnio patarimu, žalia žolės taika. Gyvenimas – tai ne atsijungimas, ne autopiloto drąsa. Galima užsimerkti, bet akys nepraras gebėjimo matyti. Nepastebimai dirba neišjungtas protas. Galima užkalbinti įkyrią mintį ir nesulaukti atsakymo. Mintys – tai grąžtai, šachtos, tuneliai, urvai. Pražudo mąstymas, pribaigia – veikla. Kur išeitis? Guru Guru prisiminė seną zen posakį: „Verdančiame katile nėra šaltos vietelės“.

Posakiai, sentencijos, citatos... Knygos, miegančios lentynose. Kas pažadins nuotykių troškulį? Tik ne pageltę puslapiai, sakiniai, raidės... Bet Guru Guru, prieštaraudamas pats sau, verčia senas knygas ir ieško amžinų draugų, kurie it balti drugiai pakyla virš juodų raidžių ir sugrąžina svajas... Dabar galima eiti į gatvę ir laukti seno troleibuso. Važiuoti bet kur, nes vaikystės knygos liko atverstos. Vienai akimirkai. Visam gyvenimui.

Vilnius, 2014 m.

Komentarai