Pradžia / Radikaliai
 

Guru Guru ir likimo formulė

93 ėjimas.

Algimantas Lyva ir Mindaugas Peleckis
2014 m. Gegužės 18 d., 16:59
Skaityta: 48 k.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.
Be pavadinimo. Mindaugo Peleckio nuotr.

Guru Guru mąstė apie Dravenį ir mistinius skaičius 23, 93 ir daugybę kitų.

„Kuo vienas skaičius mistiškesnis už kitą? Man, pavyzdžiui, trylika visada būdavo susijęs su gerais dalykais, nors prietaringiems žmonėms tai – blogas skaičius“, - niekaip negalėjo suprasti Guru Guru.

Jam taip pat buvo keisti sutapimai, kuriuos sunkiai buvo galima pavadinti sutapimais, nors įrodyti to niekaip nepavykdavo.

Kadaise Guru Guru buvo sukūręs likimo formulę, sudėtingą, ilgą, nes mokėjo šiek tiek matematinių manipuliacijų. Paskui visą storą knygą sudraskė į skutelius, o juos sudegino. „O jei mano skaičiavimai teisingi, kas nutiktų“, - tuomet svarstė Guru Guru.

Galbūt dėl šių ir kitų, kol kas nepaminėtų aplinkybių Guru Guru nelabai nustebo, kai vieną dieną gavo laišką. Nei kas jį įmetė į pašto dėžutę, nei kitų akivaizdžių detalių, galinčių padėti nuspėti laiško autorių ar autorę, nesimatė. Nei specifinio, tarkime, kvepalų kvapo, nei dar ko nors. Kompiuteriu ant popieriaus lapo gana dideliu šriftu buvo parašytas ir atspausdintas tekstas: „Ieškok lobio. Rasi.“

Guru Guru nusijuokė. „Jei jau rasiu, kam gi ieškoti.“

Vis dėlto, nujausdamas, kad, kaip ir visur šiame pasaulyje, ir čia esama papildomų sąlygų, atvertė kitą lapo pusę. Joje buvo vienas žodis. Paprastas lyg iš vaikiškos knygutės: „Malūnas“.

„Tai dabar jau turbūt turiu bėgti į kažkokį malūną, kur rasiu lobį?“ – garsiai juokais leipti ėmė Guru Guru, kas šiaip jau jam nebuvo būdinga.

Tačiau žinodamas, kad viskas, kas gali pasirodyti banalu iš pirmo žvilgsnio, žvelgiant giliau tampa gelme, Guru Guru vis dėlto surimtėjo.

„Lobis. Malūnas. Ir dar pranašystė, kad rasiu. Nieko nebus. Skambinu Draveniui. Jis mėgsta visokius rebusus, tegul pamedituoja ties tuo“, - ir, apsitaręs keliais sakiniais, susitarė susitikti su Draveniu.

Dravenis buvo nusiteikęs žaismingai, matyt, tik ką išniręs iš po meditacijos, kai jiedu susitiko parkelyje. „O gal čia anagrama? Gal koks šifras? Gal lobis ir malūnas – raktai į dar kažką?“ – versijų pateikė Dravenis.

Guru Guru vėl prisiminė savo likimo formulę. Ji irgi buvo su spąstais. Vadinasi, į laišką derėjo žvelgti kaip į iššūkį. Tik kas išdrįso jį mesti?

Komentarai