Pradžia / Radikaliai
 

Delnais

Kai lietus nulyja visus šaligatvius ir kai netyčia nelaistytos gėlės atsigauna po nakties, aš vis dar galvoju, kas kuria namus, kas kuria tą jausmą, kai nubudus tiesiog nusišypsai ir žinai, tiesiog žinai, aš čia ir čia esu aš. Nes namai nebūtinai lieka ten pat. Ir jie dažniausiai keliauja su tavim. Ir namai, kaip ir tavo širdis dažniausiai reikalauja perdažymo, naujų baldų ir dažnai – labai dažnai – naujų užuolaidų. Ir taip lyjant lietums, vis labiau norisi palanges nudėlioti žvakėm, o kėdžių atkaltes minkštais užklotais ir iš senai pamirštų užkamplių dar išieškoti minkštas ir jaukias vilnones kojines, nes ta akimirka, kai jautei, kad du sezonai tiesiog susilietė, bet neprasilenkė, jau praėjo.

Evelina Kvartūnaitė
2013 m. Rugsėjo 17 d., 00:25
Skaityta: 62 k.
Be pavadinimo. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.
Be pavadinimo. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.

Dabar namai gyvena rudeniu. Jaukiu, minkštu ir dažnai pakankamai neimpregnuotu nuo lietaus. Todėl palieku viską, kas neperšlampa koridoriui. Kad namie būčiau neimpregnuota, tikra ir peršlampanti nuo visko, kas tikra – minčių, jausmų ir mėtų arbatos. Dar kartais – vyno ir neramių prisipažinimų, nes gyvenimas eina. Ir ne visada su neperšlampančiais batais. Ir kartais būna nuospaudų ir nejaukių  susižvalgymų, neištartų žodžių, kurie įstringa lūpų kampučiuose, perkepusiose bandelėse ir lūžtančiuose skėčiuose.

Dabar ruduo gyvena namais, nes tai yra vieta, kur susitinkam, kad būtų ramu. Dviejų rankų pastogė, kaip kartoja mano spindinti draugė. Nes ruduo visom spalvom krinta į mano delnus ir man nebelieka nieko daugiau, kaip tik būti neapsakomai dėkinga. 

Komentarai
  • Akgirdas
    2013 m. Rugsėjo 18 d., 11:46
    puiku, tikrai tauriai gražu, miela perskaityti. Ačiū. Likite dėkinga, to ir linkiu.