Pradžia / Radikaliai
 

Apie dingusį laiką

Kartais susimąstau apie laiką. Apie jo realumą bei atskaitos taškus. Kiek laiko aš dažniausiai iššvaistau ir kiek jo man vis kažkam pritrūksta. Turiu pripažinti, dievinu planavimą lygiai taip pat, kaip myliu improvizaciją. Tiek tuo, tiek kitu atveju, kartais laiko pritrūksta ir dažniausiai jo pritrūksta labai svarbiems dalykams – miegui, meditacijai ir sau.

Evelina Kvartūnaitė
2013 m. Rugpjūčio 14 d., 20:29
Skaityta: 80 k.
Be pavadinimo. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.
Be pavadinimo. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.

Mano asmeninio laiko, kurį prabuvau šioje žemėje, skaičiuoklėje pastaruoju metu skaičiai persivertė ir turbūt dėl to tapau truputį atidesnė, švelnesnė ir labiau mokanti skaičiuoti. Klausimas lieka - kur dingsta laikas?

2 minutes ignoruojant priminimus.

30 minučių bandant išsiaiškinti nesusipratimą, kuris kilo paprasčiausiai bandant prieiti prie to paties sprendimo iš skirtingų pusių.

15 minučių atidėliojant kažką vien dėl nepasisekimo baimės.

1 minutė galvojant, kokios spalvos patalynė labiau tiktų prie šios savaitės nuotaikos.

17 minučių norėjimo būti kur nors kitur nei čia ir dabar.

3,5 minutės laukiant kito šviesoforo signalo.

6 minutės bandant surasti žmones, kurie ignoruoja savo priminimus.

...

Šis sąrašas gali plėstis, vienok į jį niekuomet nepapuls tokie dalykai kaip laukimas vėluojančio draugo, nes rankinėje visada turiu knygą, žiūrėjimas į vandenį, svajojimas apie ateitį, ilgi apkabinimai ar šypsenos praeiviams. Galų gale, mokymasis sustabdyti laiką ir galvojimas, kur jį pametei, taip pat išmoko džiaugsmo atpažinti, kas svarbu, nes juk išties laikas tėra panašus į pasakišką būtybę, kuri nutolsta tuo momentu, kai galvoji ją laikąs rankose...

Komentarai
  • Algirdas
    2013 m. Rugpjūčio 14 d., 22:23
    taip, laikas visagalis, kaip kad dainavo du vyrai, ir jie tame neklydo...visagalis, ypač prieš mūsų rankas, norus taip pat...bet, juk vistik mes tiesiog esame jame pačiame,-laike, ir jis momentais taip intesyviai mus "čiūčiuoja", jog net imamės gąsdintis...gi kartais jo taip pasiilgstam, kaip kad sakai, Evelina, "labai svarbiems dalykams – miegui, meditacijai ir sau." Te bent mažiau Jums būna to pasiilgimo, Evelina.