Pradžia / Radikaliai
 

Įkvėpimas

O tau patinka minkštas sniegas, netikėtai nusileidęs ant medžių šakų, atskleidžiantis tą tobulą baltą pasaulį, kurio taip pasiilgstam, kai saulė žaidžia su savo atspindžiais kiekvienoj snaigėj, kiekvienam lašely?

Evelina Kvartūnaitė
2013 m. Vasario 10 d., 15:22
Skaityta: 138 k.
Įkvėpimas

O tau patinka arbata su ką tik iškeptais sausainiais, kurie pripildo namus to stebuklingo kvapo, kai žinai, kad žmonės, su kuriais esi, yra žmonės, su kuriais nori būti, nes tu pats pasirenki ir tiesiog esi laimingas, nes jie irgi pasirenka užklysti į namus, kur kepami sausainiai ir geriama arbata? 

O tau patinka nubusti rytais ir žinoti, tobulai žinoti, kad viskas bus gerai, net jei suvoki, kad galbūt nebus taip paprasta kaip peršokti lietaus balutę, bet tu gyveni žinojime gėrio, kuris tave pakelia ir saugo, net jei nusibalnoji kelius, įsistatai mėlynę ar nubrozdini širdį?
 
O tau patinka neabejoti, kad viskas, kas nutinka gyvenime, turi prasmę, net jei tai tik mažytis apgamas ant tavo skruosto ar sudaužytas puodelis skubant ryte į darbą, ir net jei devynias dienas iš eilės debesys slepia saulę, ji vistiek yra ten ir tu žinai?
 
O tau patinka jausti žolės kvėpavimą, kai pirmą kartą šiemet ant jos atsiguli, kai jauti smilgą, kutenančią tavo kaktą; arba kai pirmą kartą įmerki kojas į pajūrio smėlį ir leidi jūros vėjui žaisti tavo plaukų sruogom, juk turbūt ir vėl tada prisimeni, kad viskas gyvenime yra taip panašu į pasakojimą apie tris aklus vyrus ir dramblį, – viskas yra kur kas daugiau nei gali pajausti, pamatyti ir paliesti...?
 
O žinai, ir man patinka. Man patinka leisti gyvenimui mokyti save. Save dėlioti. Ir jaustis už tai atsakinga. Jaustis galinčia tai perteikti ir tau, nes įkvėpimas yra gamtos dovana neuždusti.
Komentarai
  • Dalyte
    2013 m. Vasario 12 d., 10:11
    Gera skaityti tai,ka rasai.Pats jauti,o pasakyti nemoki.Aciu uz siuos mielus susitikimus su savimi taip pat..
  • Algirdas
    2013 m. Vasario 10 d., 21:32
    taip, Evelina, ikvepimas,-gyvenimas !, te kuo maziau jo pritruksta kiekvienam .
  • Zmogus
    2013 m. Vasario 10 d., 16:49
    Oooo, Evelina : ))
    Aš su nekantrumu visada laukiu šioje svetainėje žinių iš jūsų.
    O kai sulaukiu, tiek daug džiaugsmo viduje atsiranda..Ir kaip aš džiaugiuosi, kad jūs esate, dalinatės savomis mintimis.
    Visada jų laukiu : )