Pradžia / Radikaliai
 

Pareikšti kaltinimai merginos prievartautojams parodė tikrąjį Indijos veidą

Kaip pranešė „The Straits Times“, pareikšti kaltinimai penkiems nusikaltėliams, išžaginusiems 23 metų indę, kuri po brutalaus smurto mirė.

Mindaugas Peleckis
2013 m. Sausio 04 d., 09:38
Skaityta: 122 k.
Vienas daugelio protestų prieš moterų prievartą Indijoje
Vienas daugelio protestų prieš moterų prievartą Indijoje

Indijos policijos kaltinimai penkiems merginos užpuolikams, kuriems – nuo 19 iki 35 metų (jų pavardės vis dar neskelbiamos) – pareikšti pagal kelis straipsnius: už pagrobimą, išžaginimą ir žmogžudystę. Indiją ir pasaulį šis įvykis sukrėtė. 

Policijos surinkti įrodymai sudaro 1000 puslapių dokumentą. 
 
Nusikaltėliams gresia mirties bausmė. Yra ir šeštasis užpuolikas, kuriam 17 metų, ir kuriam kol kas kaltinimai nepareikšti. 
 
Kitas teismo posėdis numatomas sausio 5-ąją. 
 
Jų auka – medicinos studentė iš šiaurės Indijos – buvo užpulta, kai grįžinėjo namo iš kino teatro gruodžio 16-ąją. 
 
Indijos miestuose vyksta masiniai protestai prieš prievartą, kuri Indijoje yra dažnas reiškinys, tačiau apie jį iki šiol kalbėta puse lūpų. Prabilta apie Indijoje giliai įsišaknijusį patriarchatą ir seksizmą, kai moterys laikomos antrarūšėmis. Iki šiol, nuo „The Beatles“ laikų, daugelis vakariečių į Indiją žiūrėjo pro rožinius akinius kaip į „dvasinių atradimų tėvynę“. Apie gausius prievartavimus, taip pat kanibalizmo atvejus beveik nekalbėta. 
 
Pagal „National Crime Records Bureau“ duomenis, Indijoje 2011 metais tik 26 procentai prievartautojų iš 24206 buvo nuteisti. 
 
Gruodžio 28-ąją paaiškėjo, kad dar viena išžaginta mergina Indijoje, kuriai tebuvo 17, nusižudė. 
 
Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad 1,2 milijardo gyventojų turinti Indija pirmauja vaikų ir nepilnamečių vedybomis, moterų išnaudojimu, abortais. 
 
http://www.ekspertai.eu/pareiksti-kaltinimai-merginos-prievartautojams-parode-tikraji-indijos-veida
 
Komentarai