Pradžia / Radikaliai
 

LTart.NL pristato: muzikė Justina Šikšnelytė apie identitetą ir kelioninį lagaminą

Juokaudama atsakysiu, kad mano identitetui įtaką padarė oro linijų politika, susijusi su bagažo svorio apribojimu. Kai atvykau į Nyderlandus, prieš trejus metus, teturėjau vieną lagaminą, kuris svėrė 22 kilogramus. Sakytum - tai daug? Nemanau. Deja, negali sudėti viso savo gyvenimo į vieną lagaminą. Man teko rinktis, kurios vertybės, įsitikimai ir tiesos man yra svarbiausios.

LTart.NL
2012 m. Lapkričio 19 d., 19:18
Skaityta: 237 k.
Justina. Jaanika Jüris nuotraukos
Justina. Jaanika Jüris nuotraukos

Man patinka gyventi Nyderlanduose. Džiaugiuosi savo studijomis bei darbu. Nelengva suderinti abu dalykus, bet man patinka jausti, kad kiekvieną dieną, išmokstu ką nors nauja.

Nyderlandai - lyg mažas pasaulis pasaulyje. Tiesiog pietaudama su draugais, kelis kartus "peršoksi" nuo vienos kalbos prie kitos, ir bendrausi su žmonėmis is visų kontinentų. Skirtingų papročių ir kultūrų žmonės sedės prie vieno stalo ir dalinsis savo patirtimi. Ar tai galėtų nutiktų Lietuvoje? Nemanu. Bent jau ne kiekvieną dieną…
 
Aišku, kad pasiilgstu savo šeimos bei draugų. Bet, kaip ir mes visi, kasdieniame gyvenime skubu, skubu, skubu… Tik kartais, kai stabteliu akimirkai, pagalvoju, kiek daug atiduočiau už pasivaikščiojimą Vilniaus Senamiestyje šaltą rudens vakarą. Pasiilgstu lietuviško rudens, nes Lietuvą matau tik vasaros ir žiemos atostogų metu… 
 
Melancholija įkvepia. Olandiškas lietus įkvepia. Gyvenimo kasdienybė įkvepia.
 
Savo kompozicijomis visada stengiuosi papasakoti istoriją. Galite mane vadinti senamadiška, bet aš nepyksiu. Istorija klausytojams gali patikti, gali nepatikti.
 
Bet svarbu bandyti ją suprasti, tad gruodžio pirmąją ateikite į LTart.NL išklausyti mano istorijos.
 
 
Komentarai