Pradžia / Radikaliai
 

Apie panašius į tave

O kartais aš labai ilgai galvoju, kas sujungia žmones. Kas juos prijaukina prie mūsų esačių, prie tų jaukių ramių būtybių, kurios kartais bijo artumo vien dėl savisaugos instinkto. Žmonės, kurie mėgsta kavą ir vyną, mėgsta saulėtus gaivius rytus ir gatves, pilnas dar neatrastų minčių, juk jie yra panašūs į tave, net jei jūs dar niekada nesusitikot. Juk visi tie žmonės, kurie naktimis mėgsta žiūrėti pro pravirus langus ir ieškoti, kas irgi dar nemiega, jų užuolaidos turbūt labai panašios į tavąsias, ir puodeliai pilni mėtų arbatos.

Evelina Kvartūnaitė
2012 m. Lapkričio 15 d., 19:31
Skaityta: 271 k.
Apie šviesą. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.
Apie šviesą. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.

Ir tuomet yra tokios akimirkos, kaip paryčiai, kur visi vieni kitus suranda be žodžių, o šlavėjai ir laikraščių išnešiotojai tik pradeda darbą. Tuomet turbūt, būtent tuomet, tave suranda ilgai link tavo pašto dėžutės keliavęs laiškas su labai apsitrynusiu pašto ženklu ir viena perbraukta raide atgaliniam adrese. 

Žmonės, kurie veria žemuoges ant smilgų ir galvoja apie pūduotus debesis, ir visus tuos žvėris, kuriuos juose mato, jie žino, kad gyvenimas yra per trumpas nenuvažiuoti prie jūros ir surasti tą vieną tobulą kriauklę, kurioj parsiveš visą jūrą atgal namo. Žmonės, tokie panašūs į tave. Žmonės, tokie panašūs į mane. Ir juk mes visi mėgstam išvažiuoti taip toli toli, kad suprastume, kaip pasiilgome tų, kurie būna arti.
Komentarai