Pradžia / Radikaliai
 

Pildosi Guru Guru vaikystės svajonės

Guru Guru, grįžęs iš atostogų (apie jas – atskira kalba), suvokė, kad netikėtai ėmė pildytis jo vaikystės svajonės. Na, gal ne tiek vaikystės, o labiau paauglystės, ir kiti žmonės turbūt to svajonėmis nepavadintų, pasijuoktų.

Guru Guru pradeda rašyti pats
2012 m. Spalio 06 d., 14:12
Skaityta: 241 k.
Be pavadinimo. Arūno Kulikausko nuotr.
Be pavadinimo. Arūno Kulikausko nuotr.

Pavyzdžiui, muziką įsimylėjęs, kol baigsis pasaulis, Guru Guru svajojo vėl pamatyti muzikinius klipus: tuos, kuriuos, matė būdamas dar labai jaunas: David Bowie „Wild is the wind“, Talking Heads „Road to nowhere“, taip pat serialą „Viešnia iš ateities“ ir kitus dalykus, keliančius begalinę nostalgiją prarastam, nebesugrįšiančiam laikui.

Laiką sugrąžino jutūbai ir kiti interneto šedevrai. Ar tikrai sugrąžino, ar tai tik iliuzija? Guru Guru mąstė apie tai. „Taip, nemažai tokių svajonių jau išsipildė, suradau tai, kas kažkada atrodė kaip nepasiekiamas dalykas, vieną kartą pamatęs negalėjau to pamiršti...“

Ar išsipildžiusi svajonė gyvena savarankišką gyvenimą?

Ar svajonių moteris egzistuoja?

Ar vorai yra protingesni už žmones arba bent jau tokio pat intelekto?

Guru Guru to nežinojo, bet patys klausimai, kurie spontaniškai radosi jo viduje, jam patiko. Jie kėlė sielos šurmulį.

Šurmuliuojanti siela, bjaurybė, vis tiek reikalavo atsakymų, ir jos neįtikino proto argumentai: „Palauk, kantrybės“. Siela – labai emocingas sutvėrimas. Guru Guru net nusigando, kai suvokė, kad ne tik jis, bet ir visi gyvūnai, augalai, mineralai (grubiai tariant – akmenys) turi sielą. Kami, sakydavo (ir gal tebesako) japonų šintoistai. Ir lietuviai nuo seno tuo tikėjo. „Akmenėlis turi širdį...“

Geriausiai Guru Guru yra išsimiegojęs tranzuodamas, kai galvą padėjo ant tikrų tikriausio pakelės akmens. Tai buvo taip tikra, kad žodžiais neapsakysi.

Guru Guru turėjo savo medį, kuriame geriausiai jausdavosi... 

Guru Guru svajoja toliau. Juk svajoti neuždrausta? Bent kol kas... Vaikystė trunka visą gyvenimą... Visą gyvenimą mes mokomės iš paties Gyvenimo, sutiktų žmonių, visko – jei tik sugebiame iš to didžiulio ežero, o gal vandenyno pasisemti išminties.

Guru Guru neleido sau mąstyti apie dabartį ir politiką. Jis gyveno praeitimi, kuri tiesiogiai siejosi su ateitimi. Svajonės buvo jo pasaulis. Tokį žmogų paprastai laiko idiotu. Ar Guru Guru – idiotas? Tikrai ne šventasis, bet ir ne visai šio pasaulio žmogus. Čia Guru Guru nepritapėlis. Kažkur – svajonėse – TEN – jis tikriausiai rastų savo vietą. 

Komentarai