Pradžia / Radikaliai
 

Šauk

Tokiais penktadieniais, kaip šis, norėčiau, kad virtualus pasaulis turėtų daugiau būdų tapti apčiuopiamu. Ir net ne todėl, kad kai kurių sakinių negalima skaityti tyloj, o dar kitų neišgėrus puodelio espresso. Tokiais penktadieniais noriu rašyti apie taisyklingą kirčiavimą. Apie jaukumą to tikro žinojimo, koks yra skirtumas tarp kAltas ir kaLtas, tarp mokėti ir mokėti, ir net kai sakau - šauk, turiu pagalvoti, ką norėčiau pasakyti. Nes tokiais penktadieniais suvoki, kad per visą tą žinojimo šaknų kartumą pamiršti pasimėgauti vaisiais.

Evelina Kvartūnaitė
2012 m. Spalio 05 d., 23:51
Skaityta: 240 k.
Langas (o gal langai). Evelinos Kvartūnaitės nuotr.
Langas (o gal langai). Evelinos Kvartūnaitės nuotr.

O aš vėl šaudau. Tuščiais ir puspilniais. Perspektyva pinasi po kojom. Jau nebežinau, ar kas mane galėtų dar pridengti. Žmonės, kurie nebetelpa miestuose, internetinių svetainių laukiamuosiuose, savo pačių galvose, tie žmonės tik laukia ištiesę išalkusius delnus (kišenėse ar atvirai). Retėja mūsų gretos. Greta vel sėlina prarajos. Retėja mintys ir akstinas - kylant į kalną kaip kad oras kad būna retėja...

Sidabrinės kulkos gyvenimo skoniui paaštrint. Mane ramina traukiniai. Jie keliauja pro atvirus langus nuo jausmo iki jausmo, nuo čia iki kito penktadienio. Aš vėl šaudau. Ir tu šauk. Galbūt kas nors ir atsilieps. Bent aidas. Juk garsas sklinda greičiau nei kulka.

Komentarai