Pradžia / Knygos
 

Pasirodė dešimtoji prozininkės, publicistės Silvijos Peleckienės knyga

Tik ką pasaulį išvydo dešimtoji Šiauliuose gyvenančios prozininkės ir publicistės Silvijos Peleckienės knyga - NEUŽMIRŠK MANĘS..., kurios paantraštė skelbia, jog tai - vieno gyvenimo istorija. Knygoje persipynę giminės gyvenimai ir likimai. Jie ganėtinai skaudūs, ypač herojės ankstyva mirtis verčia vis iš naujo prisiminti tai, kas jau praėjo ir kas galėjo būti kitaip.

Radikaliai.lt
2020 m. Birželio 28 d., 16:07
Skaityta: 70 k.
Knygos viršelis. Autorė - Gražina Šimoliūnienė.
Knygos viršelis. Autorė - Gražina Šimoliūnienė.

Jaudinanti jau pati knygos pradžia - daugiaprasmis Jono Juškaičio ketureilis, užsibaigiantis eilutėmis "kaip gyvenimą skauda, / kai žemė po kojomis juda". Tai - tarsi  knygos motto. Tačiau ne mažiau jaudinantys ir paskutinio knygos skyrelio žodžiai: "Kiekvieną sakinį Jolė pradėdavo klausimu: "Kas naujo?" "Lyg ir nieko", - sakė jai, bet ji vis klausė ir klausė, nes juk gyvenimas nestovi vietoje. (...) Gyveno laukimu kažko didingo. (...) Juk išaušo nauja diena, bus nauji įvykiai. Ji tiesiog brangino tą nuojautą, kad kažkas netrukus įvyks. Savo laukimo žodžiais neapibūdindavo, tik mėgavosi šiuo laukimu".

O ir visa knyga pilna ypatingo požiūrio į gyvenimą ir mirtį. Autorė - gili psichologė, čia nemažai ir filosofinių įžvalgų.

Turite ypatingą progą pirmieji susipažinti su nauja knyga.
                                                                                Knygos redaktorius Jonas Burba

Visą knygos tekstą PDF formatu nemokamai atsisiųsti galite ČIA.

Komentarai