Pradžia / Knygos
 

Recenzija. JONAS GIRSKIS - VISKAS APIE STUBURO GYDYMĄ. PRAKTINIS ILIUSTRUOTAS VADOVAS, KAIP PADĖTI SAU. Sveikatinimas nėra gydymas

Lietuviškasis Avicena, profesorius Jonas Girskis yra net trijų specialybių gydytojas: neurologas, fizinės medicijos ir reabilitacijos bei manualinės terapijos specialistas. Prieš daugiau nei du dešimtmečius jo įkurtas Stuburo gydymo centras (www.stuburas.lt) padėjo jau daugybei žmonių, o šviečiamoji veikla ragina žmones suprasti, kad sveikatinimas nėra gydymas, kad būtina suvokti pagrindines raumenų ypatybes ir fizinės veiklos ypatumus, o gydant žmogų svarbiausia suvokti jį filosofiškai, nes tai padeda giliau ir plačiau matyti organizmo visumą. Naujoje, daugiau nei 260 puslapių J. Girskio knygoje rasime ne tik šimtą efektyvių tikslingų gydomųjų judesių, kuriuos galima atlikti namie, bet ir išsamius, aiškiai išdėstytus paaiškinimus apie mūsų kūno veiklą, žodynėlį ir solidų literatūros sąrašą tiems, kas norėsis domėtis dar giliau.

Mindaugas Peleckis
2017 m. Lapkričio 21 d., 17:57
Skaityta: 481 k.
Recenzija. JONAS GIRSKIS - VISKAS APIE STUBURO GYDYMĄ. PRAKTINIS ILIUSTRUOTAS VADOVAS, KAIP PADĖTI SAU. Sveikatinimas nėra gydymas

Gydytojas J. Girskis įspėja vengti naujų netradicinių gydymo metodų ir jų šalininkų, nes "medicinoje jie elgiasi taip pat neatsakingai, kaip ir populistai politikoje" (p. 11).

Ligą, specialisto teigimu, turime pažinti kaip savo priešą, tik taip ją pajėgsime nugalėti.

Knyga - unikali, nes joje gausu ir teorinės, ir praktinės informacijos, be to, ji gausiai iliustruota pratimais, padėsiančiais įvairių problemų turintiems žmonėms.

Ši knyga pradedama nuo teorijos skyriumi "Šito neperskaitę, nesuprasite praktinės dalies!", po kurio seka skyriai "Raumenų ir kaulų sistemos gydymo aspektai", "Praktinė knygos dalis" bei "Humoristinės miniatiūros iš "stuburinių" gyvenimo".

Nors knyga išties rimta, medicininė ir skirta padėti žmonėms, ji parašyta lengvu stiliumi, su J. Girskiui būdingu šviesiu optimizmu ir humoro jausmu, o svarbiausias dėmesys skiriamas žmogui, kuriam būtina padėti.

Šiais "kompiuterizacijos" laikais problemų su stuburu ir raumenynu turi daugelis, tad manau, jog leidyklos "Alma littera" išleista J. Girskio knyga turėtų būti kiekvienuose namuose. Nereikės kreiptis į šarlatanus ar ieškoti abejotino naudingumo informacijos internete.

Būtent tokios knygos (ir jas rašantys gydytojai) daro visuomenę sveikesnę.

Gydytojas Jonas Girskis

Komentarai