Pradžia / Knygos
 

NAUJIENA. Lamos Gešės Džamos Tinlėjaus knyga BUDIZMO LOGIKA

Leidykla SOFOKLIS kartu su unikaliuoju tibetiečių kalbos žinovu Algirdu Kugevičiumi padovanojo mums dar vieną puikią knygą apie budizmą. Tai - tibetiečių mokytojo Gešės Džamos Tinlėjaus knyga „Budizmo logika“ skirta visiems, norintiems sistemiškai studijuoti budizmo filosofiją ir praktiką, tačiau bus įdomi ir daugeliui skaitytojų, anksčiau nepažinusių budizmo ir jo mokslinio potencialo.

Radikaliai.lt
2017 m. Spalio 08 d., 22:44
Skaityta: 185 k.
NAUJIENA. Lamos Gešės Džamos Tinlėjaus knyga BUDIZMO LOGIKA

Neseniai pasirodžiusioje knygoje - 368 puslapiai, išleista ji kietu viršeliu.

Naujoje savo knygoje tibetiečių mokytojas garbusis Gešė Džampa Tinlėjus glaustai komentuoja senovės indų mokslininko Dharmakirčio logikos traktatą  „Pramanavartika“. Šis klasikinis veikalas, skirtas teisingo pažinimo teorijai, yra budizmo logikos pradininko Dignagos „Pramanasamučajos“ komentaras, tapęs budizmo klasikinio filosofinio švietimo pagrindu. Gešė Tinlėjus atskleidžia trijų iš keturių „Pramanavartikos“ skyrių turinį. Šioje knygoje meistriškai ir paprastai išdėstyti budizmo logikos principai, taip pat pateikiami klausimai, atsakymai bei loginiai disputai, kuriuose klaustytojai lavinosi vadovaujami mokytojų.

Knyga skirta visiems, norintiems sistemiškai studijuoti budizmo filosofiją ir praktiką, tačiau bus įdomi ir daugeliui skaitytojų, anksčiau nepažinusių budizmo ir jo mokslinio potencialo.

Iš rusų k. vertė Algirdas Kugevičius.

Taip pat leidykla SOFOKLIS yra išleidusi šias knygas apie budizmą:

Keturių budizmo filosofijos mokyklų požiūriai
   
Šamatha. Tibetietiškos meditacijos pagrindai

Keturios tauriosios tiesos    

Įvadas į budizmo filosofijos studijas    

Lodžongas

Gelugo-Kagju Mahamudros tradicija

Komentarai