Pradžia / Knygos
 

3000-asis RADIKALIAI! tekstas. Recenzija. Ana Lu. Nr. 122. Naujoji Romuva, 2015

Tai – tikras atsitiktinumas (jei jais tikite). Šiandien 2 mėnesio 11 diena, knyga, kurią recenzuoju, vadinasi „Nr. 122“, o tekstas, kuris publikuojamas radikaliai.lt, kuris švęs 4-ąjį gimtadienį po 5 dienų, yra lygiai 3000-asis. Tai neplanuota, todėl magiška. Kaip ir pati knyga. Iki šiandien nežinojau, koks tekstas bus 3000-asis, nieko neplanavau, ir štai – Ana Lu, kurios knyga maloniai pribloškė.

Mindaugas Peleckis
2016 m. Vasario 11 d., 16:13
Skaityta: 163 k.
3000-asis RADIKALIAI! tekstas. Recenzija. Ana Lu. Nr. 122. Naujoji Romuva, 2015

Ši knyga yra tikra magija, ir ją būtina perskaityti. Ir tai viskas, ką aš apie ją parašysiu, nors galėčiau girti ir subtilų, beveik tobulą autorės stilių, beveik pornografinę erotiką, gilią filosofiją, netrivialų karmos suvokimą, knygos dizainą ir piešinius (dailininkė Neringa Krivičienė, dizainerė Eglė Švedaitė), siužetą, kuris, kaip labai gerai pastebėjo filosofas prof. Gintautas Mažeikis, gerai tinka filmo scenarijui ar spektakliui.

Esmė – knyga ši yra apie meilę, bet ji nėra banali. Tad griebkite ją, o ne visokius ten atspalvius.

Lietuvoje apie meilę nebanaliai rašė Kristijonas Donelaitis, Vilis Normanas, Dalia Jazukevičiūtė, o dabar, pasirodo, ir Ana Lu (Luana Masienė). Mylėti gera, mylėti nebanalu. Apie meilę rašyti yra gerai.

Ačiū už nuostabų kūrinį ir magišką dovaną (prie to paties dar viena magiška detalė: per klaidą gavau du šios knygos egzempliorius, kuriuos atsiuntė du skirtingi žmonės, tad jei yra norinčių, vienu egzemplioriumi pasidalinsiu), Ana Lu / Luana.

Komentarai