Pradžia / Knygos
 

Radikaliai.lt interviu su knygos ETERNAL LIIVA autoriais

Knyga ETERNAL LIIVA, rašoma lietuvių ir anglų kalbomis, dar neparašyta, tačiau skaitoma internete. Radikaliai.lt pasirodė jau 20 iš net 999 jos numatytų fragmentų. Kas šios knygos autoriai, kokia tai knyga, pasakoja jie patys. --- For English readers. The book will be translated into English, because its main aim is World Peace between all the people.

Radikaliai.lt
2015 m. Spalio 18 d., 12:03
Skaityta: 36 k.
Radikaliai.lt interviu su knygos ETERNAL LIIVA autoriais

Kokia knyga yra ETERNAL LIIVA? Kas ją rašo?

Rašo ją Dievas ir Mindaugas Peleckis. Tiesa, Dievas tiesiogiai jos nerašo, tiesiog Jis perduoda žinią. 

Kokią?

Pasaulis jau tiek daug visko pasiekė: ir neigiamo, ir teigiamo. Viskas, ko jam tikrai labai reikia, yra taika. Skamba kaip lozungas, bet tai tiesa. 

Ne kartą bent vienas iš mūsų buvo kaltintas antisemitizmu, dabar gal kas nors apkaltins pataikavimu žydams. Šiais laikais visi kažkuo mėgsta kaltinti, bijoti ko nors. Mes nieko nebijom ir nieko nekaltinam. Mes neieškom tiesos, nes išdursim vienas kitam akis, perfrazuojant Gandhi. Mes skatiname taiką.

Taika tarp visų pasaulio tautų, religijų ir tiesiog (pirmiausia) žmonių. Užteks visų tų -izmų, antisemitizmų ir kitų nesąmonių. Žmonės privalo gyventi taikiai vienas su kitu, suvokti, kad tik mylėdami toje pačioje planetoje gyvenančius žmones, taigi, seseris ir brolius, pasieks geriausio rezultato. 

Ar ši knyga padės pasiekti taiką pasaulyje?

Tai labai sunkus, nors siektinas ir kilnus uždavinys. Mes tikime, kad taip. 

Kiekvienas lietuvis turi atsiprašyti žydo, žydas arabo, turkas armėno ir t.t., ir pan. Ir atvirkščiai. Visi privalo atsiprašyti vieni kitų ir susitaikyti. Antraip žmonija pražus. Kalbame labai rimtai. 

O knyga... knyga vis dėlto gali padėti siekti taikos pasaulyje. Ji sukurta pagal labai išmintingo žmogaus Vilniaus Gaono mokinio knygą, kurioje aprašyta, kaip 999 žingsneliais sukurti Golemą. Tai nėra kažkokios pabaisos kūrimas. Golemas yra metafora. Taigi, mes palaipsniui tiesiog turime pasiekti taiką. Ir nesvarbu, kokią muziką klausome, kokios mūsų pažiūros, turime atleisti mūsų priešams, draugams, patys atsiprašyti, ir, pamiršę nuoskaudas, gyventi Taikoje. Tai skamba utopiškai, bet mes idealistai. 

Ačiū. Linkime sėkmės.

Skaitykite mūsų tekstus. Ir atsiprašykite kiekvieno žmogaus, kurį įžeidėte. Mes savo ruožtu atsiprašome vienas kito ir visų tų, kuriuos įskaudinome.

SHALOM, TAIKA, PEACE!!!

Komentarai
  • anabelė
    2015 m. Spalio 18 d., 20:20
    Labai gera mintis tokią knygą parašyt. Žydai turi draugauti su nežydais, ir atvirkščiai.