Pradžia / Garsas / Sound
 

Recenzija. DAINIUS ŽIČKUS - STABMELDŽIO MEMUARAI (2018). Ačiū Tau, Dieve, kad myli stabmeldžius

Visada labai džiaugiuosi, kai Lietuvos, kurios patriotas esu, muzikantų/melomanų bendruomenę supurto koks nors ypatingas įvykis: puikus albumas, koncertas, knyga. Deja, (auto)biografinių (ir apskritai bet kokių) knygų apie Lietuvos muzikantus gausa, o ypač kokybe, pasigirti negalime, daug populiariau rašyti apie kažką intymaus, apie kulinariją, mokyti verslo ir pan. Todėl DAINIAUS ŽIČKAUS-STABMELDŽIO iš kultinės Anykščių black metal grupės DISSIMULATION išleista knyga (išleido ne mažiau kultinė leidykla LEDO TAKAS) STABMELDŽIO MEMUARAI yra ypatingas įvykis, vertas ypatingo dėmesio. Skaitykit ir pramanykit. Tai - puikus pavyzdys visiems, kokia turi būti (auto)biografinė muzikinė knyga.

Mindaugas Peleckis
2018 m. Gegužės 11 d., 13:55
Skaityta: 535 k.
Recenzija. DAINIUS ŽIČKUS - STABMELDŽIO MEMUARAI (2018). Ačiū Tau, Dieve, kad myli stabmeldžius

Lietuvoje apie šiuolaikinę (ne klasikinę) muziką knygų išleista labai mažai, todėl kiekvienos pasirodymas - tikra šventė. Ypač jei knygą parašo žinomos grupės autorius, kaip yra šiuo atveju. Stabmeldys ne tik puikiai valdo plunksną, turi gerą humoro jausmą bei atmintį, bet ir suteikia neįkainojamą progą perskaityti vienos žymiausių mūsų šalyje šiek tiek stigmatizuojamo black metal grupių istoriją: be cenzūros, taip, kaip ir turi būti rašoma. Šie memuarai - itin vertingas "grobis" visiems muzikos tyrinėtojams ir, žinoma, black metal (juodmetalio) gerbėjams. Viliuosi, kad knygos pasirodymas paskatins tokių memuarų pagausėjimą - juk apie žymių, ypač pogrindžio (kadaise) grupių gyvenimą mes žinome išties mažai, o ir ši informacija išsibarsčiusi po elektroninę erdvę. Ačiū Stabmeldžiui už įdomų tekstą, o jo komandai - už puikią muziką.

Tai išties puiki knyga, kuri baigiama kiek netikėtais, filosofu virtusio muzikanto D. Žičkaus žodžiais (be ironijos): AČIŪ TAU, DIEVE.

 

Komentarai
  • Paulius
    2018 m. Gegužės 24 d., 21:52
    Rekomenduotina knyga!! Gavau tik šendien perskaičiau puse be atokvėpio!! Šaunuolis, Dainiau, nieko kito ir nesitikėjau!!