Pradžia / Garsas / Sound
 

BLACK BICEPS: smagi muzikinė provokacija

Juk žinote dainą POLENKAS? Dar ne???

Mindaugas Peleckis
2016 m. Birželio 21 d., 21:33
Skaityta: 242 k.
BLACK BICEPS: smagi muzikinė provokacija

Kas tie BLACK BICEPS? Kalbinu (2016 06 21) vieną jų: Vitalią Valentinovič (gim. 1996 m., Vilnius/Nemenčinė).

Grupė įkurta 2013 02 05. Grupė BLACK BICEPS atlieka Ska/Pop/Rock/Rap dainas bei užtaiso klausytojus pozityvumo ir energijos užtaisu!

Grupės nariai:

Vitalia Valentinovič - gitara/vokalas
Rytis Kuzas - trimitas
Edgaras Krivelis - akordeonas/backvokalas
Ernest Gurski - bosinė gitara/backvokalas
Bernardas Želichovskis - mušamieji

Vitalia pasakoja:

Susipažinau su muzika tikriausiai nuo pat gimimo, bet įsisąmoninau kaip konceptą būdamas darželyje, kai prasidėjo visokie koncertukai su šokiais ir dainom. Nuo pirmos klasės pradėjau lankyti muzikos mokyklą, 8 metus grojau smuiku. Tikriausiai muzikos mokykla ir buvo pagrindiniu stimulu eiti muzikos keliu.

Grupės kuriuose grojau: mokyklos gitaristų grupė (kur visi pradedantys grojo tą patį), kažkiek laiko grojome kaip Black Biceps duetas kurį sukūrėm kartu su Edgaru Kriveliu (akordeonistu). Pirmi sukurti kūriniai buvo dar mokykloje, tiksliai neprisiminsiu, kokia buvo pirmoji daina. Bet dainų kūryba prasidėjo nuo raiškiojo skaitymo konkursų dalyvavimo, eilėraščių.

Kol kas viena vienintelė grupė, su kuria groju iki šiol Black Biceps nuo 2013 metų. Buvo prieš tai duetas nuo 2012-2013 m.

Tai laisvalaikio pramoginis/muzikinis projektas, kuris prasidėjo nuo kvailystės dviejų paauglių (pastatėme kamerą ir nufilmavome savo pirmą coverį) ir peraugo į 6 žmonių grupę, kuri sulaukė kažkiek dėmesio.

Rokas? Nevadiname save rokeriais, nors galbūt kažkiek roko elementų savo kūryboje turime, sakykime, kad tai tuteišių gatvės pasitaškymas. Ar tai pirmas toks? Tikriausiai ne, galbūt mums pavyko tiesiog pakilti truputėlį aukščiau, arba tiesiog garsiau sušukom kažkuriuo momentu, kad mus išgirdot. Grupės pavadinimas tai du ,,lempiniai" žodžiai, kurie šovė vieną akimirką stovint prieš kamerą, ir kurie su laiku tiesiog prie mūsų prilipo. Dabar jie reiškia asmeniškai man daugiau negu tada, kai ištariau juos pirmą kartą.

O daina, tapusi hitu, mums tikrai daug reiškia, tai rodiklis, kad einame gera linkme, jeigu pirma daina, kurią parašiau būtent šitai grupei, tapo hitu. Planuojame kol kas leisti singlus, jeigu jie ,,paeis" bus albumas :)

Kada laukti albumo?

Žali dar esam, jokių albumų kol kas dar neįrašėme. KOL KAS :)

Kur esat groję?

Gėla festivalis, MRU naktis, Rafes, Karklė. Pasirodėme Lietuvos talentuose 2014 metais, tai sparčiai padidino mūsų klausytojų ratą. Planuojame vėl patekti į Karklę šiais metais, grojame visur, kur kviečia, Lenkijoje irgi. Dabar įrašinėjame daugiau dainų studijoje, dėl vaizdo klipų dar tiksliai nežinome, kažką tikrai dar pasaulis išvys.

Iš kur tokie linksmi? Lietuvoje negalima.

Didelę įtaką kūrybai daro nekasdieniai išgyvenimai (įsimylėjimas, išsiskyrimas, naujų draugų/priešų atradimas), taip pat, be abejonių, knygos ir kitos muzikinės grupės. Jaučiuosi privilegijuotas mokėdamas 4 kalbas (studijuoju penktą, vokiečių), nes didesnis kalbų spektras automatiškai veda prie didesnio idėjų šaltinio.

Muziką tik kuriate, ar ir klausote?

Iš Lietuvos grupių išskirčiau Baltąjį Kirą bei Antikvarinius Kašpirovskio Dantis (AKD). Mane žavi tai, kad šitos grupės dainuoja LIETUVIŠKAI (liūdna, kad šiuolaikinės geros lietuviškos grupės dažnai orientuojasi į anglų publiką) ir daro tai labai kokybiškai.

Baltojo Kiro skrydžiai/koncertai yra iš tiesų magiški ir paprasti vienu metu, o AKD, nors jų dainos nėra labai melodingos, yra tiesiog šou meistrai, į kurių koncertus žmonės eina kaip į spektaklius. Iš užsienio grupių išskirčiau lenkų/ukrainiečių grupę ENEJ, vokiečių RAKEDE, rusų LENINGRAD'Ą ir ANACONDAZ.

Tai linksmai gyvenat. Jūsų muziką turbūt iš pirmo žvilgsnio kai kas palaiko tuteišių "marozų" niekalu.

Kažkokių nestandartinių akimirkų visada būna, pvz. vieną kartą kai grojome vaikų šventėje, iš didelio džiaugsmo ant paskutinės dainos vos ne visi vaikai subėgo ant scenos ir pradėjo šokti, o scena nebuvo skirta tokiam skaičiui žmonių, tad garsistas atjungė mikrofonus ir sustabdė koncertą, kai visi nulipo, užbaigėm koncertą. Bet ne visada būna tokie pozityvūs koncertai.

Per vieną koncertą Šeštokų kaime girti ,,marozai'' pradėjo mėtyti į mus daiktus (tuščia skardinė, ledukai, žiebtuvėlis) tačiau kai pasakiau, kad nuo šiol galima mesti tik pinigus, pasipylė centai nuo fanų.

Ačiū. Dzenkuje. Ir sėkmės mūsų Wilno.

Muzikos industrija Lietuvoje yra skurdi, bet nereikia stebėtis, kai kultūrai skirta valstybės mažiausias procentas lėšų. Ką duodi tą ir gauni, tad lyginti Lietuvos garso meną ar garsavaizdžio meną su užsienio nėra prasmės. Labai džiaugiuosi už tuos, kurie kurdami eksperimentinę muziką kažko pasiekia ir sulaukia pripažinimo, tačiau nepatariu pradėti grupės veiklą nuo eksperimentų, mačiau daug grupių, kurios turėjo labai gerus muzikantus, bet nesulaukdavo dėmesio ir išsilakstydavo, nes grojo per sudėtingai. Labiausiai vertinu įgūdžius patikti žmonėms randant kompromisą tarp minios ir savo norų.

Vis tiek sėkmės...

Nuorodos:

https://soundcloud.com/blackbiceps

https://www.facebook.com/BlackBiceps


 

Komentarai