Pradžia / Garsas / Sound
 

Interviu su šalto kosminio ambiento kūrėju SoulSonic (aka Girių Dvasios, 101)

Iš Mažeikių kilęs elektroninės muzikos kūrėjas 28 metų Evaldas Azbukauskas jau ne vienerius metus žinomas keliais kūrybiniais pseudonimais: 101, Girių Dvasios, SoulSonic. Neseniai išleistas pastarojo projekto naujas albumas "Between Worlds" - dar vienas kūrinys gana didelėje kūrėjo diskografijoje. Šįsyk tai - šaltas kosminis ambientas. Kalbinu Evaldą (2016 05 26).

Mindaugas Peleckis
2016 m. Gegužės 26 d., 10:53
Skaityta: 126 k.
Evaldas Azbukauskas. E. Azbukausko asmeninio archyvo nuotr.
Evaldas Azbukauskas. E. Azbukausko asmeninio archyvo nuotr.

- Šaltas kosminis ambientas - retenybė Lietuvoje. Kodėl būtent pasirinkote groti tokią muziką, kas įkvėpė?

Mano kelias per muzikos žanrus buvo ilgas, ir kai atrodo jog suradai savo skambesį kyla noras pabandyti kažką naujo. Tai įdomu, tačiau nerasti savo tikrojo skambesio yra kartu ir sunku. O gal būt tokio nėra ir neturi būti, galbūt tai turi būti kelionė. Šiuo metu SoulSonic kelionės etapas yra toks kokį girdite naujame albume "Between Worlds". Kita vertus, geriausiai save atskleidžiu su kitu muzikiniu projektu, su kuriuo galėčiau pasakyti jog esu save atradęs. Šio ir prieš tai išleisto albumo įkvėpimo šaltiniai žinoma yra mano klausyta muzika tuo gyvenimo periodu, sapnai ir kosmosas.

- Kokius muzikantus užsienyje ir Lietuvoje mėgstate labiausiai?

Labai sunku kažką išskirti. Pasakysiu tik tiek, kad Lietuvoje mes turime daug labai talentingų muzikantų. Tik norėčiau jiems palinkėti daugiau pasitikėjimo savimi, drąsos ir didesnių ambicijų, tikslų.

- Papasakokite apie savo kelią į muziką, diskografiją, dalyvavimą projektuose, grupėse.

Pradėjau kurti muzika nuo 14 metų. SoulSonic ir buvo mano pirmas, toks rimčiau susiformavęs pseudonimas. Daugiausia sėkmės susilaukė kitas mano projektas - Girių Dvasios, kuris prasidėjo 2009 metais. 2010 metais atidariau savo leidyklą pavadinimu Cold Tear Records. Tai buvo naujo kelio pradžia, nuo tada visas mano gyvenimas buvo paskirtas muzikai. Per ją esu išleidęs daug savo muzikos, būtų ilgas sąrašas. Su kiekvienu pseudonimu po 4-6 albumus. Visada kūriau muziką vienas, niekada nebuvau kokios nors grupės dalis.

- Kada ir kur nusimato Jūsų koncertai, kuriuose pristatysite albumą?

Šį šeštadienį savo albumą pristatinėsiu renginyje Postcosmos V, kuris vyks šalia Molėtų observatorijos.

- Jūsų naujasis albumas - itin vykęs. Jį išleido Jūsų firma Cold Tear Records. Ar ketinate siūlyti savo muziką platesnei užsienio auditorijai?

Kaip jau minėjau, tai mano paties įkurta leidykla. Per ją leidžiu savo muziką, bet taip pat ir daug kitų atlikėjų, daugiausia iš užsienio. Mano leidyklos leidiniai visada pasiūlomi užsienio auditorijai. Tiesą sakant, didžioji dauguma mūsų atlikėjų ir mūsų muzikos klausytojų ir yra iš užsienio.

- Kokia esminė albumo idėja? Kokią filosofiją, religiją, pasaulėžiūrą praktikuojate?

Šis albumas žymi mano sugrįžimą į save, į savo kūną, sugrįžimą namo. Po visokių filosofinių ir religinių klaidžiojimų ateina laikas tiesiog gyventi savo gyvenimą, čia ir dabar. Kad ir kas mūsų laukia anapus, gyvenimas vyksta dabar. Todėl ir gyventi reikia dabar ir čia, kol mums duota gyvenimo dovana. Todėl nieko nepraktikuoju, tiesiog gyvenu gyvenimą.

- Ar esame vienintelė civilizacija visatoje?

Tikrai nežinau, bet man atrodo būtų naivu, ir gal net šiek tiek arogantiška manyti jog be mūsų daugiau nieko nėra.

Nuoroda į naują albumą: http://coldtear.com/soulsonic-between-worlds/
SoulSonic facebook'e: https://www.facebook.com/soulsonic/
Cold Tear Records facebook'e: https://www.facebook.com/coldtearrecords/

Taip pat:

http://www.coldtear.com
http://soulsonicmusic.bandcamp.com

Geros dienos!

Ačiū už muziką!

Komentarai