Pradžia / Garsas / Sound
 

Naujame IVTKYGYG albume „Paradas“ – „aštuoni žodžiai, aštuoni nariai ir aštuoni kūriniai“

Gausi, net 28 albumus išleidusios (su "proginiais albumais" skaičiuojant) nuo 1987 m. grojančios legendinės avangardinio roko grupės IVTKYGYG diskografija netrukus pasipildys nauju albumu, kuriame, pasak grupės auklėtojo Artūro Šlipavičiaus-Šlipo, yra „aštuoni žodžiai, aštuoni nariai ir aštuoni kūriniai“. Balandžio 23 d. albumas bus pristatytas menų fabrike LOFTAS. Naujo kultinės grupės albumo reikėjo laukti nuo 2011 m. gruodžio.

Mindaugas Peleckis
2016 m. Balandžio 12 d., 00:13
Skaityta: 137 k.
Naujame IVTKYGYG albume „Paradas“ – „aštuoni žodžiai, aštuoni nariai ir aštuoni kūriniai“

Apie jį Šlipas radikaliai.lt 2016 m. balandžio 11 d. pasakojo štai ką: „Bus geltonas citrininis. Kaip ir tradiciškai, IVTKYGYG yra citrininė geltona arba geltonoji literatūra. CD išeis prieš pat CD naujos programos pristatymą, o vinilas išeis rudenį. Masteringas padarytas Londone. Pats nesuprantu, kokiame žanre atsidūriau. Na, tikriausiai bus Rock Rock Rock.“

Jau pasirodė keturi singlai iš būsimojo albumo: „Aš aš“ (Šlipas: „Tai gabalas susireikšminusius atseit elito – meno – menų – žinovus ir kūrėjus; tai tiesiog ligi pampersų juokinga ir labai juokinga, kad net labai graudu. Tekstas rašytas puse metų. Panaudoti trijų žinomų žmonių užvadinamų straipsnelių apie įžymybes – vadinamąsias žvaigždes – pavadinimai. Pvz., garsaus Lietuvos mados kūrėjo antraštė – „Kremą nuo raukšlių nuo 18 metų jau naudoju“. Tai yra taip juokinga, kad net nebejuokinga....ar ne, mielas mano drauge. Apie susireikšminusius ir nupindėjusius lietuvikus ir pasaulinius kliedesius apie save ir savo polinkius išsiskirti iš minios niekalais ir pagyromis ir sapaliojimais apie meną ir meno tendencijas. Apie tai, kaip fotografuojamasi žurnalui...“), „Marija myli tik Chuaną“, „Ryšio nėra“, „Dienos paradas“.

Šlipas pasakoja: „Mano sena svajonė buvo sukurti gabalą apie tai, kas mane juodai juodai nervina. REKLAMĄ. Tai ir padarėme. Gavosi supper geras gabalas pavadinimu „Mano laivas“. Begalybė... Grupės pavadinime yra aštuoni žodžiai, aštuoni nariai ir aštuoni kūriniai. Tai labai mistiškai ir gražiai susidėliojo begalybė skant. Rokas, ir tiek. Nesame jokie avangardistai. Avangardistai ir nebuvome. Tačiau iškritę iš konteksto Lietuvos muzikos buvome visada. Taip ir su šiuo albumu. Galiu pasidžiaugti, jog melomanams bus labai geras albumas vien jau tuo, kad yra labi gera garso kokybė. Tam reikalui atidavėme visas savo pajėgas.

Šitas albumas vadinsis PARADAS. Jis pranoks visus buvusius albumus ligi šiol savo garso kokybe. Tai smagu, jog tai padarėme. Sugrota taip pat labai gerai ir netgi labai labai gerai. Kai kur atrodo, jog tai gyvo garso koncertas. Man asmeniškai pavyko keliuose kuriniuose labai neblogai sugroti. Tiesiog buvau įmestas į staigią improvizaciją įrašų studijoje. Improvizacija pavirto labai šaunia kūrinio pradžia ir .....susilaukiau daug pagyrimo. Tai „Marija myli tik Chuaną“ pradžioje sugrojau visišką improvizaciją su Makiu – vokalistu. Kai visi išėjo iš studijos, likome tik trise. Aš atsisėdau prie mikrofono ir vokalistas prie savo mikrofono. Taip ir gimė unikali gabalo pradžia.

Ryšio nėra - tekstas. Nėra tilto, nėra babkių, nėra laiko, nėra kelio, nėra pagaliau dievo, bet aš grįšiu namo............juk tai tiesiog meilės baladė.

Dar kelios improvizacijos gitarai taip pat gimė įrašo metu. Taigi štai toks va albumas roko pagrindu ir išsivyniojo. Na, o ar jį klausys Lietuvos publika???“

Komentarai