Pradžia / Garsas / Sound
 

Nėrius Pečiūra ir grupė Fantomasai išleido protesto albumą MUMS REIKIA NAUJO VADO

Naujame Nėriaus Pečiūros protesto albume (jį galima vadinti ir singliniu albumu, nes jame yra 8 singlai-hitai: Vadas (2016), Viskas bus gerai, Sena patranka, Fakelai, Neliesk, Šiandien Glassnost, Kova prieš kovą, Vadas (2003) skamba muzika, kviečianti nepamiršti, kas yra protestas net šiais apsnūdusio kapitalizmo laikais. Nėriui pritaria grupė FANTOMASAI, apie kurią ir apie albumą jis sutiko papasakoti (2016 03 06).

Mindaugas Peleckis
2016 m. Kovo 06 d., 19:56
Skaityta: 173 k.
Nėrius Pečiūra ir grupė Fantomasai išleido protesto albumą MUMS REIKIA NAUJO VADO

Nėrius Pečiūra: Grupę vadiname "Fantomasai". Pavadinimo ieškojimo istorija prasidėjo prieš metus. Nes vadinti grupę vokalisto vardu ir pavarde - roko muzikoje nėra įprasta. Gėda tiesiog, bet su visiškai nauju pavadinimu būtų sunkiau reklamuoti koncertus.  Taigi, prieš metus koncertuose skelbdavome grupės pavadinimo konkursą ir būdavo įvairiausių variantų. Žmonės siūlė nuo keiksmažodžių iki "Fantomasų". Ir po truputį "Fantomasai" lyg ir "prilimpa". Nors koncertuose dažnai samprotauju, juokauju, kad tai yra neoficialus grupės pavadinimas. Kita vertus, vadinti grupę vardu ir pavarde, kažkaip nekuklu, tad dabar tarpinis variantas - "Nėrius Pečiūra ir grupė "Fantomasai"".

Grojame trise - būgnininkas Skirmantas Butkus, bosistas ir menedžeris Eduard Kostir. Jie - labai geri žmonės ir puikūs muzikantai. Susipažinome per skelbimus internete, per FB. Eduardas vienintelis atsiliepė į mano skelbimą, kad "labai blogai grupei reikalingas iliuzijų neturintis vadybininkas".

Albumas "Mums reikia naujo vado" -  proginis leidinys. Tai daugiau singlas nei albumas. Tokius savo leidinius vadinu "singliniais albumais", kas skamba gana absurdiškai. Šiame albume yra įvairių dainelių, kurias sąlygiškai vadinu "protesto dainomis", tad albumas turi paantraštę "protesto albumas". Čia ironija. O svarbiausias kūrinys šiame diske yra nauja dainos "Vadas" versija.

Šis albumiukas yra "limited edition", jo bus tik apie 20-30 egzempliorių, kurie bus išdalinti artimiausiame koncerte. O normalus naujas albumas, kurį nuolat įrašinėju, ir kuriame trūksta tik kelių dainų, bus tradiciškai išleistas rugsėjo mėnesį.

Paskutiniu metu koncertų lankytojai prisiminė šią dainą ir pageidavo, kad padainuočiau.

Fantomasai

Nemirtingas kūrinys buvo atšviežintas naujomis idėjomis ir studijoje įrašytas iš naujo. Taip pat sukurtas naujas vaizdo klipas. Atnaujintos dainos "Vadas" premjera įvyks kovo 12 dieną N. Pečiūros koncerte Vilniuje.

Komentarai