Pradžia / Garsas / Sound
 

Grupės ŽALVARINIS naujas albumas „Teka“ yra tartum muzikinė upė

“TEKA” - tai penktasis grupės ,,Žalvarinis" albumas, išleistas per 15 grupės gyvavimo metų. Albumo įrašuose dalyvavo kviestiniai muzikantai iš Gruzijos, Ukrainos, JAV, albume taip pat išgirsite ir Marijono Mikutavičiaus balsą. Naująjame ,,Žalvarinio“ albume skamba 13 dainų, tarp kurių taip pat yra ir papildomi kūriniai - “Alum lijo” ,”Sūnus” ir “Stinta pukis” .

Radikaliai.lt
2016 m. Kovo 03 d., 13:22
Skaityta: 142 k.
Grupės ŽALVARINIS naujas albumas „Teka“ yra tartum muzikinė upė

“TEKA” - tai penktasis grupės ,,Žalvarinis" albumas, išleistas per 15 grupės gyvavimo metų. Šis albumas pastebimai skiriasi nuo ankstesnės Roberto Semeniuko kūrybos. Nauja tai, kad, šiame albume nebuvo taip griežtai prisirišta prie lietuvių liaudies dainų autentikos, todėl naujajame albume skamba ir grupės sukurtų tekstų. Gyvas, džiaugsmingas, pulsuojantis ne tik folkloro autentika, bet ir praturtintas šiuolaikiniu roko, bliuzo, kantri, oriental bei world muzikos stilių skambesiu. Šiame studijiniame albume buvo  nemažai  eksperimentų – skamba ne tik lietuvių, bet ir ukrainiečių, latvių bei  šiuolaikiškai aranžuotos gruzinų liaudies dainos. Albumo įrašuose dalyvavo džiazo muzikantai iš Gruzijos, Ukrainos, JAV, albume taip pat išgirsite ir Marijono Mikutavičiaus balsą.

Albume “Teka “ gyvai skamba net 24 muzikantų balsai ir instrumentai! Naująjame ,,Žalvarinio“ albume skamba 13 dainų, todėl kiekvienas klausytojas galės atrasti tai, kas labiausiai  artima ir miela,- nuo ramių baladžių, kaip “Teka”,  iki trankaus ir pozityvaus Joninių himno “Mūsų naktys“.

Šiame albume rasite skambėjusias, bet neišleistas dainas “Alum lijo” “Sūnus” ir “Stinta pukis”.

Žalvarinio albumas „Teka“ tai tarsi muzikinė upė - giliai įtraukianti praeitį, sugerianti įsiliejančią dabartį ir srauniai tekanti tolyn. Skirtingai nei praeituose albumuose, kur vyravo senosios tradicinės lietuvių dainos, šį kartą grupė pristato ir širdžiai artimas ukrainiečių, gruzinų bei latvių liaudies dainas, kaip visada profesionaliai aranžuotas grupės lyderio Roberto Semeniuko. Kupinas ritmingų bei puikiai gerbėjams pažįstamų roko ritmų, naujas darbas atsiskleidžia naujomis world, bliuzo ir net country spalvomis. Albumą reprezentuojantis kūrinys „Mūsų naktys“ jau dabar kviečia kartu šėlti vidurvasario šventėje, džiaugtis gražiausiu metų ir gyvenimo laiku, švęsti tiek asmeninę, tiek kūrybinę brandą.

Komentarai