Pradžia / Garsas / Sound
 

Monika Linkytė. Walk with me. (2015. CD. Gyva muzika). Recenzija

Monika Linkytė. Walk with me. (2015. CD. Gyva muzika). Vienas nedaugelio popmuzikos albumų, kuris man patinka.

Mindaugas Peleckis
2015 m. Rugsėjo 16 d., 19:01
Skaityta: 932 k.
Monika Linkytė. Walk with me. (2015. CD. Gyva muzika). Recenzija

Kas yra gera POPmuzika? Tai muzika, kurios klausoma. O klausoma ne per prievartą. Ar 4 740 426 perklausymų šią minutę (2015 09 16, 20;03) yra daug? Manau, kad taip, net pasaulio mastu. Tiek kartų jau perklausyta Monikos Linkytės daina Po dangum. Jūros mėlio spalvos muzika, klavišų skambesys iš 80s synthpop kraitės... Tai išties labai gražu. 

Albumo, kuris pradedamas tokia daina, neįmanoma neklausyti toliau. Tačiau toliau klausyti kiek sunkiau. Muzika gilėja. Vietomis atrodo, kad Whitney Houston, vietomis (Did i tell you) vėl grįžtama į tą subtilų 80s synthpop poskonį. 

Ko gero, kad dviejų tokio stiliaus dainų 11 kūrinių albumui pakanka, juolab, kad bonus'as, 11-oji This time, visiems labai gerai žinoma iš Eurovizijos

Viršelis super. Spalvų žaismė, minimalizmas, paprastumas, ir štai visi keturi CD viršeliai virsta vienuma: pirmasis ir ketvirtas žalsvai gelsvi, viduriniai melsvai balti. 

Šiltas Monikos Linkytės laiškas atsivertus CD toks pat maloniai pozityvus kaip ir 7-oji albumo daina, titulinė Walk with me arba, tarkime, 5-oji, Aitvarai.

Monika puikiai valdo vokalą, jai persijungti iš anglų į lietuvių kalbą ir atvirkščiai nesudaro problemos, o tai dar vienas pliusas. 

Kadaise klausydavau Lemon Joy ir, nors buvau užkietėjęs metalistas, nesuprasdavau, kuo jie mane taip traukia. Paprastumu, už kurio slypi genialios melodijos, švelnumas, ilgesys, emocija. Tą patį jaučiu ir šiame albume, kuriame netrūksta ir paslaptingumo, kurį galime rasti dainoje Skęstu.

Gražus debiutas! 

Ačiū Martynui Tylai. 

https://www.facebook.com/monika.linkyte

http://www.atlikejai.com/en/atlikejai/monika-linkyte

Komentarai
  • АРТЁМ
    2016 m. Gruodžio 29 d., 19:54
    KAI NORU TIKRAI PASIŪLUTI MONIKUI LINKIČIŪ DAINA PO DANGUM KAIP VAIDAS BAUMILA DAINOS THIS TIME EUROVIZIJA 2015 .09.12.10