Pradžia / Garsas / Sound
 

THE SKYS ruošiasi jubiliejui. Interviu su Jonu Čiurlioniu

Viena geriausių Lietuvos progressive rock/metal stiliaus grupių THE SKYS šį rudenį švęs 20-metį. Turo metu, lapkričio 6-ąją, grupė koncertuos ir Vilniuje. Nors grupė nepasižymi nei skandalais, nei itin dažnai patenka į Lietuvos žiniasklaidos akiratį, pasigirti ji turi kuo.

Mindaugas Peleckis, knygai MUZIKA, ĮGARSINTA KRAUJU
2015 m. Liepos 17 d., 16:41
Skaityta: 134 k.
The Skys - When The Western Wind Blows (Official Music Video)
The SKYS - The Pyramid (Official Music Video)

Grupės vokalistas ir gitaristas, dainų autorius, filosofijos mokslų daktaras ir tiesiog kuklus žmogus Jonas Čiurlionis atsakė į klausimus.

Kaip praleidote pastaruosius kelerius metus? Teko skaityti, kad daug koncertavote. Kur pabuvojote, su kokiais įdomias žmonėmis, grupėmis susipažinote?

Keletą pastarųjų metų buvome užsiėmę intensyvia koncertine veikla, pristatydami pasauliui savo praeitą albumą „Colours of the Desert“. 2013 metais buvome Anglijos, Kanados ir JAV turuose, kurių metu grojome 60 koncertų. Aplankėme net tokias tolimas mūsų planetos vietas: Aliaską, Klondaiką, Jelounaifą. 2014 metais koncentravomės ties JAV turu, kurio metu nuvažiavome 30 000 km ir aplankėme daug valstijų nuo Rytų pakrantės iki Vakarų pakrantės.

Sutikome daug įvairių žmonių – įdomių ir mažiau įdomių žvaigždžių: muzikantų, aktorių, režisierių, modelių bei kitų šou verslo bei meno pasaulio atstovų. Sutikome ir daug paprastų, malonių žmonių nemuzikantų, neaktorių, nerežisierių, nemodelių. Nesu Snobitas, tad nemėgstų girtis savo draugystėmis su garsiais žmonėmis.

Koks ketina būti naujasis albumas? Kuo jis skirsis nuo kitų? 

Naujasis albumas yra ypatingas, nes yra jubiliejinis. Jis yra retrospektyvus, apimantis visą The Skys kūrybą nuo pradžių iki pat šių dienų. Todėl seniausia daina jame yra, berods, parašyta 1993–1994 metais, o naujausia 2014. Šis albumas taip pat atskleis skirtingus grupės kūrybos etapus, kūrybinio kelio vystymasį. Ne viena daina jame parašyta kartu su tuo metu grupėje grojusiais draugais. Jame bus galima išgirsti dainų iš visų ankstesnių grupės albumų, o taip pat ir niekada niekur nepublikuotų kompozicijų. Šią kompaktinę plokštelę padėjo įrašyti kviestiniai muzikantai iš Lietuvos bei keleta britų muzikos žvaigždžių.

Planuojate grupės jubiliejų švęsti tik Vilniuje, ar ir dar kur nors? Gal koks turas nusimato?

Pagrindinis jubiliejaus šventimas šiais metais numatomas Tėvynėje, lapkričio  6 d. muzikiniame klube „Niujorkas“. Tačiau neabejotinai naujasis albumas bus pristatytas ir turų metu Europoje bei JAV, kitose pasaulio vietose – visa tai 2016 m. Vis dėlto, labiausiai aš mėgstų kalbėti apie faktus, o ne apie ateities planus, nes faktai kalba už save, o tada aš galiu patylėti.

Kaip pasikeitė The Skys per 20 metų? 

Aj, niekuo. Kaip buvo The Skys, taip ir liko. Keitėsi žmonės, profesionalėjo atlikimas, daugėjo albumų, fanų, interviu, plėtėsi koncertų geografija, gerėjo instrumentai, grojimo sąlygos, tačiau kaip buvo, taip ir liko The Skys, nepaisant visko.

Ačiū.

Ačiū!

Nuorodos:

http://www.theskys.com

https://www.facebook.com/theskys

http://www.radikaliai.lt/radikaliai/995-jonas-ciurlionis-the-skys-mus-groja-simtai-radijo-stociu-uzsienyje-bet-negroja-lietuvoje

 
Komentarai