Pradžia / Radikaliai
 

Išskirtiniai interviu su legendiniais muzikantais. Nr. 3. „HeartFilthyNoise“ (HfN) (video)

Postroko / postmetalo duetas „HeartFilthyNoise“ iš Alytaus rugsėjį išleido savo pirmąjį EP. Kelerius metus gyvuojanti grupė – dar vienas postmuzikos atradimas Lietuvoje. Kodėl šią grupę jau vadinu legenda? Karolis Miglinas (vokalas, gitara, programavimas, klavišiniai instrumentai) ir Nedas Baliukynas (gitara, bosinė gitara, pritariantis vokalas) šio garbingo vardo nusipelno avansu. Per vos kelerius metus sukurti stiprų pirmąjį albumą gali ne kiekvienas, todėl esu įsitikinęs, kad turime reikalą su būsima legenda. Kitaip sakant, visi yra legendos, tik ne visi žino, nes amžinybėje viskas yra viena, praeitis ir ateitis neegzistuoja.

Mindaugas Peleckis
2014 m. Rugsėjo 15 d., 17:19
Skaityta: 170 k.
HeartFilthyNoise - For the dead

Nuorodos:

https://soundcloud.com/mbasementstudio

https://www.facebook.com/pages/HeartFilthyNoise/202363713199136?fref=ts

http://www.last.fm/music/HeartFilthyNoise

Albumas „EP I“ įrašytas „Miglinas Basement (arba M-Basement) Studio“ Alytuje.

Puikus debiutas, kuriame naudojami vykę semplai, o postmuzikinis gitarinis dūzgimas kiek primena „Sonic Youth“ (kaip kam, o man tai didžiulis komplimentas).

Interviu su K. Miglinu (2014 09 15, kalbino Mindaugas Peleckis):

Ką manote apie garso meną / eksperimentinę muziką / garsavaizdžio meną (derinant su ir teatru, pvz.) pasaulyje ir Lietuvoje? Ką labiausiai vertinate?

Apie ekspermentinę muzika galvoju tik teigiamai, nes ji gali nustebinti, joje gali visada rasti kažką naujo, įdomaus, ir iš kurybinės pusės žiurint ji neturi rėmų, nieks tavęs negali sustabdyti. O dėl derinimo muzikos su vaizdu tai aš pats seniai noriu tai padaryti.

Kada susipažinote su muzika?

Mano ir Nedo pažintis su muzika panaši. Tiek aš, tiek jis su muzika susipažinom atradę tėvų albumų, kasečių kolekcijas.

Kaip susikūrė Jūsų grupė? Kokiu stiliumi ji groja?

„HeartFilthyNoise“ idėja atsirdo ganėtinai seniai, apie 2010–2011 metus, dar kai net nepažinojau Nedo, turėjau keletą sukurtų dainų ir norėjau jas parodyti pasauliui, todėl pasikviečiau į pagalbą kelis pažįstamus muzikantus, bet mums nelabai kas pavyko, todėl atidėjau tai į šoną. Paskui susipažinau su Nedu, ir jis užsiminė, kad norėtų groti. Sukurem grupę „Bearded Lumberjacks“, bet ilgai negyvavom,vėliau pasiūliau jam pagroti ką nors dviese kartu su kompiuteriu. Taip ir pradėjom lipdyti iš naujo senas dainas.

Man mūsų stilistiką įvardinti gana sunku, nes kiekvieną kartą grodamas išgirstu vis kažka kito, bet arčiausia, ką galėčiau įsivaizduoti, tai tikriausiai būtų post-rock / post-metal stilius.

Kada laukti naujo albumo, vaizdo klipo, koncertų?

Deja, bet artimiausiu metu nebus nei klipų, nei koncertu. Planuose buvo tikrai daug: susukti klipą, paruošti scenografiją, pradėti aktyviai koncertuoti, bet ne visada viskas vyksta, kaip nori. Nedas turi išvykti į užsienį, todėl tol, kol jo nebus, bandysiu daryti kažka vienas arba su kita grupe, o kai jis sugrįš, bandysim viską įgyvendint.

Kas įkvepia?

Labiausiai kuriant įkvepia jausmai ir emocijos, tiksliau, tamsioji jų pusė. puse. HfN –  tartum mano dienoraštis, į dainas bandau sudėti savo tikrus jausmus, išgyvenimus, tuometinę būseną.

Mėgstamiausi Lietuvos ir užsienio muzikantai, grupės?

Iš Lietuvos ir man, ir Nedui labai patinka grupe „No Real Pioneers“. Užsienio grupės – „Deftones“, †††, „Year of No Light“, „Downfall of Gaia“, „Rosetta“, „Reak“, ISIS, „Tesa“, „Russian Circles“, pastaruoju metu labai žaviuosi Emma Ruth Rundle kūryba, o kolega yra didelis punk, hardcore muzikos gerbėjas, ypač tokių grupių kaip „Gallows“, „Bane“, „Misfits“, „Rancid“, „Bora“, „Avarinis Įėjimas“.

Ar yra toks dalykas kaip menininko pašaukimas? Ar tai tiesiog, kaip sakė Eduardas Mieželaitis, „1 proc. talento ir 99 proc. darbo“?

Tiek talentas, tiek darbas – vienodai svarbus dalykai menininkui. Gali būti talentingas, bet jei neįdėsi darbo, nieko ir nepasieksi. 

Komentarai