Pradžia / Radikaliai
 

Grupė „The Sound Poets“ prieš festivalį „Positivus“ koncertuos Vilniuje

Prieš pasirodydama šį penktadienį didžiausiame Baltijos šalyse muzikos festivalyje „Positivus“ grupė „The Sound Poets“ muzikos gerbėjus kviečia į koncertą Vilniuje, menų fabrike „Loftas“. Trečiadienį, liepos 16 dieną, latvių muzikantai Vilniuje „LRT Opus“ vasaros terasoje pristatys savo debiutinį albumą „Reaching for the Light“, pranešė nepriklausoma muzikos leidykla M.P.3.

M.P.3 info., radikaliai.lt
2014 m. Liepos 16 d., 06:51
Skaityta: 32 k.
The Sound Poets - Mēģini vēl
Albumo „Reaching for the Light“ ištraukos

Tai – ne pirmoji „The Sound Poets” (http://www.thesoundpoets.lvfacebook.com/thesoundpoets) viešnagė mūsų šalyje. Grupė praėjusiais metais jau yra dalyvavusi festivaliuose „Galapagai“ ir „Vilnius Music Week“. Šiemet muzikantai Lietuvoje išleido dainos „Win Without You“ radijo singlą.

Praėjusių metų pavasarį „The Sound Poets“ debiutavo Latvijoje išleidę albumą „Tavs stāsts“ („Tavo istorija“), kuris Latvijos muzikos apdovanojimuose buvo įvertintas kaip geriausias 2013 m. poproko albumas.

Kad įrašytų savo dainas angliškai, „The Sound Poets“ kreipėsi į dainų kūrėją, muzikantą ir prodiuserį iš Jungtinės Karalystės Seaną McGhee, kuris visoms dainoms parašė angliškus tekstus. S. McGhee groja viename projekte kartu su britų grupės „Suede“ gitaristu Richardu Oakesu.

„Visos mūsų dainos yra tarsi trumpos istorijos. Jos – apie įvairiapusę meilę: šeimos, šalies, žmonių. Apie nusivylimus, tai, ko netekome, apie viltis ir svajones“, – sakė „The Sound Poets“ vokalistas J.Aišpuras. „Dirbti su britų autoriumi buvo logiškas pasirinkimas. Kreipėmė pagalbos į „Suede“ vadybą, kuri mus supažindino su Seanu. Jis padėjo išlaikyti tekstų idėją tokią, kokios ir norėjome.“

Grupę „The Sound Poets“ 2011 m. įkūrė du draugai Janis Aišpuras (vokalas, klavišai, gitara) ir Normundas Lukša (gitara). Prie jų vėliau prisijungė kiti muzikantai: Undinė Balodė (violončelė), Gintas Bimanis (bosinė gitara), Pėteris Lundė (mušamieji) ir Gatis Gorkuša (trimitas).

Netrukus juos koncertuoti kartu į turą pakvietė legendinė latvių grupė „Brainstorm“ („Prāta Vētra“). Po šių koncertų „The Sound Poets“ sulaukė daugelio radijo stočių dėmesio, visi jų radijo singlai pasiekė aukščiausias vietas Latvijos topuose. Grupė koncertavo įvairiuose festivaliuose, šiemet ji buvo pastebėta ir „Tallinn Music Week“ programoje. Penktadienį įvyksiantis grupės koncertas festivalyje „Positivus“ Salacgryvoje pretenduoja tapti vienu didžiausių grupės istorijoje.

Komentarai