Pradžia / Radikaliai
 

LTart.NL pristato: Manvydas, kuris kiekvieną dieną gyvena muzika

Muziką, meną bei kultūrą puoselėjantis projektas LTart.NL kasmet stebina Amsterdamą naujom spalvom. Šįkart mūsų akiratyje muzikantas Manvydas Pratkelis (g. 1989). Pasak jo, prieš trejus metus įstojus į Hagos Karališkąją konservatoriją, atsivėrė platesni gyvenimo horizontai. „Nauja šalis, nauja aplinka ir kultūra įpūtė naujų, olandiškų vėjų į mano gyvenimą“, - prisipažįsta Manvydas.

LTart.NL
2012 m. Lapkričio 16 d., 16:29
Skaityta: 224 k.
Manvydas Pratkelis. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.
Manvydas Pratkelis. Evelinos Kvartūnaitės nuotr.

Smalsauju, ar ženkliai pasikeitė jo identitetas. „Sunku pasakyti, ar mano identitetas labai pasikeitė, bet galiu drąsiai teigti, kad olandiškas gyvenimo būdas jį palytėjo. Esu džiazo muzikantas, todėl man įdomiausia olandų kultūros dalis buvo džiazo scena. Atrasti tai, kas man yra artima, įdomu ir netgi tai, kas galbūt yra nepriimtina, tapo naudinga patirtimi".

Gyvenant pilnam nuostabių, viliojančių ar provokuojančių dalykų, juk yra svarbiausia? „Išties, per šiuos gyvenimo Olandijoje metus mokiausi atsirinkti geriausius dalykus iš visko, ką sužinojau, išmokau, patyriau ir taip pat kaip tai panaudoti savo muzikavime. Tai ir yra mano tikslas".
 
Nesigaili palikęs Lietuvą? – „ Gyvenimas svetur užgrūdina. Turi turėti aiškų gyvenimo tikslą ir jo kantriai siekti. Jei būčiau likęs Lietuvoje, man nebūtų tekę sutikti tiek puikių dėstytojų, muzikantų, aplankyti galybę aukščiausio lygio džiazo koncertų. Tai, kuo aš gyvenu kiekvieną dieną - muzika.“
 
Ar pasiilgsti Lietuvos? „Tikrai taip. Šeima - svarbiausia vertybė mano gyvenime. Kaip ir kiekvienas, išvykęs svetur, nostalgiškai prisimenu mamos ruoštus cepelinus, - šypsosi Manvydas.  - Tikiuosi, ateityje, baigęs mokslus, grįšiu į Lietuvą, kur galėsiu pasidalinti savo sukaupta patirtimi su kitais".
 
Ačiū už pokalbį ir iki pasimatymo gruodžio pirmą dieną Amsterdame!
 
Manvydą kalbino Evelina Kvartūnaitė
 
Komentarai